Pielea noastră are nevoie mereu de hrănire și hidratare, dar mai ales în sezonul rece când este atacată de frig și lipsa de vitamine. Desigur, trebuie să avem grijă de noi indiferent de sezon și mai ales înainte de procedura de epilare, când pielea noastră poate avea de suferit dacă evităm să respectăm niște pași simpli de îngrijire. 

Cosmetologul Natalia Spătaru ne-a spus care sunt acei pași pe care trebuie neapărat să îi respectăm după epilarea cu zahăr, mai ales în sezonul rece.

Despre epilarea cu zahăr

Este foarte important să ținem cont de îngrijirea corectă la domiciliu dacă dorim să avem o piele catifelată după procedură. Prin îngrijirea corectă putem preveni probleme, care pot aparea după epilare cum ar fi: firele crescute sub piele, foliculita, iritații, infecții.

Primele reguli de care trebuie să ții cont înainte de epilare: 

  • 2-3 ore nu trebuie să faci duș (poate provoca infecții deoarece apa din robinet e foarte murdară).
  • Nu se permite aplicarea unei creme grase (porii sunt deschiși și cremele grase pot acoperi porii, astfel poate fi provocată o acnee)
  • La fel, în ziua în care te epilezi nu se permite să faci sport, să mergi la saună sau la bazin, la solar sau la plajă.

De ce este necesar să atragem mai mare atenție îngrijirii pielii în perioada rece? 

În sezonul rece pielea se deshidratează din cauza frigului a lipsei de vitamine și desigur consumului foarte scăzut de apă. Cea mai mare problemă care poate apărea din cauza deshidratării pielii este creșterea firelor de păr sub piele. Cu această problemă să confruntă practic 80 % dintre femei și se rezolvă doar în urma unui ciclu complex de îngrijire.

Iată care sunt acei pași pe care trebuie să îi respecți cu sfințenie după epilare

1.Exfolierea

Prima etapă din rutina de îngrijire este exfolierea pielii. Este foarte important să înțelegem un lucru foarte simplu – după epilare, firul de păr începe să crească foarte fin, subțire și lipsit de putere și anume prin exfolierea celulelor moarte vom ajuta firul de păr să crească mai ușor. Exfolierea se recomandă de făcut și înaintea procedurii de epilare, cu o zi sau două, astfel în cazul în care sunt prezente fire de păr sub piele, datorită exfolierii le vom putea înlătura mult mai ușor.

Aici deja foarte mult contează cum alegem produsul potrivit. Se recomandă scruburile hidratante și hrănitoare, în special în sezonul rece, scruburile pe bază de zahăr având un efect ușor de hidratare unde componentul de bază este acidul glicolic, care se conține în sfecla de zahăr. Desigur să nu uităm de sarea de mare care pe lângă exfoliere va oferi pielii un lifting plus, având și un efect antibacterian, va lupta cu apariția foliculitei.

2.Detoxifierea 

Detoxifierea pielii presupune înlăturarea surplusului de grăsimi, murdăriei și toxinelor din piele. Aceasta este efectuată cu măști speciale cu efect de detoxifiere pe baza de nămol, carbon, argilă, clorofilă etc. Efectuată regulat odată pe săptămână va preveni apariția foliculitei, a infecțiilor și desigur va oferi pielii catifelare și lifting.

3. Hidratarea și hrănirea

Pe lângă exfoliere și detox nu trebuie să uităm să ne hidratăm pielea atât intern, prin consumul regulat de apă, cât și extern cu ajutorul cremelor hidratante. La această etapă recomand să folosiți o cremă care să îmbine în ea două funcții: hidratare și hrănire. Pentru asta trebuie neapărat să conțină vitamine uleioase necesare pentru restabilirea barierei hidrolipidice a pielii, cum ar fi vitamina E, A, omega 3 , omega 6, unt de cacao, ulei de ylang ylang etc și desigur componentul de bază pentru hidratare -acidul hialoronic, care ne va restabili rezervele de apă în piele.

Aveți grijă de voi! 

Citește și: Cum avem grijă de tenul nostru în sezonul rece? Cosmetologul Natalia Spătaru ne spune toate secretele (Interviu)