Mai devreme sau mai târziu în viața fiecăruia vine un moment când trebuie să spună adio unor persoane apropiate – nu neapărat partenerului de viață, ci poate fi un bun prieten sau o rudă cu care, indiferent de motiv, nu mai puteți rămâne în aceleași relații de până acum. Fiecare situație este diferită. Totuși, în cazul în care comunicarea cu persoana în cauză este inevitabilă, dar vă crează disconfort și nu vă aduce niciun fel de bucurie, atunci, un astfel de dialog trebuie redus la minimum sau să fie complet evitat.

În cazul prietenilor și rudelor îndepărtate este bine prima opțiune, pentru a evita traumele psihologice severe din ambele părți, dar atunci când te desparți de partener probabil nu va fi atât de simplu. Dar, în orice caz, nu trebuie să uităm că viața omului include în mare parte prezența oamenilor alături și dacă acești oameni din jurul tău nu te mai inspiră și nu te fac să simți că trăiești cu adevărat, atunci nu trebuie să pierdeți timpul (care este cel mai prețios) cu ei.

Dacă e să credem psihologii, să ne despărțim de anumiți oameni trebuie „odată și pentru totdeauna”: să vorbiți față în față și să puneți toate punctele pe i. Practic, acest lucru este adevărat, dar nu întotdeauna: câți din noi cunoaștem povești în care cuplurile care s-au despărțit, însă, după o vreme iar s-au împăcat sau prieteni care au încetat să mai comunice, dar după o perioadă, au început să ia din nou legătura. Dacă e să amintim isorii celebre, atunci putem menționa în acest context povestea lui Liam Hemsworth și Miley Cyrus, precum și cea a lui Rachel și Ross din Friends. Desigur, putem numi o mulțime de cazuri similare. Adevărul constă în aceea că nu putem numi un punct decisiv și definitiv în viața noastră, pentru că nimeni nu știe ce ne așteaptă în viitor. De fapt, nu e atât de rău să rămâi prieten cu o persoană alături de care ați petrecut mult timp (asta în cazul în care nu v-ați trădat reciproc). O abordare similară este și în cazul prietenilor: dacă simțiți că nu mai aveți interese comune sau alte subiecte care v-ar aduce împreună, atunci este cazul să vă vedeți cât de rar posibil pentru a evita situațiile de conflict. Trebuie de ținut minte însă: pentru a șterge definitiv o persoană din viața ta căreia i-ai fost sinceră în toată această perioadă, ai mereu timp, însă să găsești un alt prieten din copilărie – este imposibil.

Citește și: „Divorțul intervine atunci când partenerii devin străini…”. Ce faci ca să-ți revii după o despărțire

CE FACI, DACĂ INIȚIATIVA DE A VĂ DESPĂRȚI VINE DE LA CEALALTĂ PERSOANĂ?

Să păstrezi totul sub control, atunci când sunteți inițiatorul despărțirii, este mult mai ușor decât în ​​cazul în care aceasta decide cealaltă persoană. Un prieten sau un partener poate să nu fie la fel de tandru cum ne-ar plăcea. Cum să acționăm în astfel de situații pentru a încerca să se protejeze de stresul psihologic inutil? În primul rând, putem să ne permitem să cerem explicații de la acea persoană, însă nu vă prefaceți în victimă sau să cereți milă, aceasta trebuie să reprezinte o conversație confidențială. Nu șantaja persoana și nici nu te certa cu ea. Indiferent cât de dureros este, trebuie să încerci să-i înțelegi argumentele. Și, în sfârșit, în cazul în care vorbim de un caz în care persoana iubită care pleacă la alta, încercați să nu nu vă atacați adversarul, pentru că, la urma urmei, aceasta ține de alegerea fiecărei persoane și dacă partenerul pleacă, sigur că decizia este după el și nu va ține cont de o altă opinie. Și dacă partenerul este capabil de o astfel de trădare, apare întrebarea logică – aveți nevoie de o astfel de persoană?

Sursa

Distribuie articolul: