În spatele titlului de fitness bloggeriță și deținătoare a titlului WBFF Fitness Diva, Aliona Hilt este mamă a doi copii.Tânăra sportivă a alăptat în ambele cazuri și înțelege nu din auzite care sunt cele mai importante aspecte ale antrenamentelor în această perioadă. Ce le recomandă altor mămici, aflați mai jos.

dsv„Există atâtea mituri cu privire la permisiunea și interdicția de a face sport în timpul alăptării!

CÂND: Dacă abia ați născut, precizați la ginecologul vostru dacă puteți începe să faceți primele exerciții sportive. De obicei, sportul se permite la o lună după nașterea naturală și două luni de la cezariană.

CANTITATEA DE LAPTE. Există câteva cercetări care dovedesc că activitatea sportivă nu are nicio influență asupra cantității de lapte. Desigur, dacă nu vă antrenați până la epuizarea completă.

CALITATEA LAPTELUI. Aceste cercetări prezintă și calitatea laptelui matern, mai ales valoarea sa energetică. Ea rămâne neschimbată.

PRODUCȚIA DE LAPTE. Exercițiile sportive îmbunătățesc dispoziția generală, pentru că devenim mulțumite de sine, organismul primește o doză de energie, mama își schimbă activitatea, iar asta influențează minunat asupra oxitocinei, hormonul ce răspunde de eliminarea laptelui din sân.

ACIDUL LACTIC poate ajunge în sânge după antrenament și persista, într-o cantitate neînsemnată, în laptele matern. Se resimte însă foarte puțin în lapte, influențând nesemnificativ asupra gustului.

MĂSURI DE PRECAUȚIE:

  • Evitați tipurile de sport ca luptele, care vă pot afecta glanda tiroidă, antrenamentele care impun poziția stând culcate pe abdomen (cu excepția cazului în care nu apăsați pe sâni)
  • Îmbrăcați, în timpul antrenamentului, un sutien de susținere. Veți găsi o mulțime de modele în magazinele cu profil sportiv. E ideal sutienul care nu vă strânge nicăieri, ci vă susține, iar conținutul său favorizează transpirația. Acest sutien se recomandă mai ales pentru alergat și aerobic cu sărituri, unde sânii sunt supuși cel mai des mișcării.
  • Începeți antrenamentele treptat, sporind încărtura treptat. Chiar și dacă ați făcut sport intensiv înainte de sarcină. Nu se indică niciun fel de fanatism.
  • Consumați apă. 1,5-2 litri pe zi sunt de ajuns. Consumați apă și în timpul antrenamentului.
  • Evitați pierderea bruscă în greutate, adică mai mult de 2 kg pe lună. Asta ar însemna un stres imens pentru organism, care poate influența producția de lapte.

CUM. Nu mereu mămicile își pot rezerva minim 2 ore pe zi pentru a ajunge la sală. Sunt foarte actuale antrenamentele în condiții de casă, de sine stătătoare sau împreună cu bebelușii”, spune fitness bloggerița.

Foto: Instagram.com

Distribuie articolul: