Tenul gras este, probabil, cel mai anevoios de îngrijit și cel care necesită cea mai amre atenție din partea noastră. Antos – cosmetic natural îți spune mai jos cum ăți dai seama că ai un ten gras, care sunt pașii corecți pentru îngrijirea lui ș ice produse din gama disponibilă în magazine ai putea să folosești pentru a avea efectele dorite.

Îți poți da seama dacă ai ten gras sau nu după câteva caracteristici clasice: tenul tău are un aspect lucios, inestetic; machiajul pare să „alunece” sau să dispară de pe ten; în zonele uleioase ale tenului apar puncte negre, pustule albe sau acnee; porii sunt vizibili mai mari, în special pe nas, bărbie și frunte.

Îngrijirea tenului gras

Iată pașii esențiali pe care trebuie să-i urmezi cînd ai tenul gras: curățare, tonifiere, exfoliere, echilibrarea secreției de sebum, protecție solară pe parcursul zilei, absorbția excesului de sebum.

  1. Curățare – folosește un produs de curățare solubil în apă, care nu irită pielea . În mod ideal, produsul de curățare trebuie să se clătească fără a lăsa reziduuri în urmă, să nu conțină agenți de curățare iritanți și care usucă pielea și să fie fără parfum.
  2. Tonifiere – Loţiunea tonică trebuie să fie astringentă, fără alcool, având rol de uniformizare a culorii tenului, de micsorare a porilor şi de a reduce iritatiile.
  3. Exfoliere –este unul dintre cei mai importanți pași din îngrijirea tenului gras. Tenul gras are tendința de a acumula celule moarte în exces. Exfolierea este cea mai bună metodă de a elimina aceste aglomerări de celule moarte, de a reduce punctele negre, în timp ce va face pielea mai fină și cu o textură uniformă.
  4. Echilibrarea secreției de sebum – tenul gras necesită, obligatoriu, produse cosmetice care reduc secreția de sebum
  5. Protecție solară pe durata zilei – chiar dacă ai ten gras, protecția solară este esențială pentru prevenirea ridurilor și pentru estomparea semnelor de îmbătrânire.
  6. Absorbţia excesul de sebum –Trucul perfect pentru îndepărtarea excesului de sebum este aplicarea unei pudre minerale cu factor de protecţie solară.

Cosmetica naturală Antos îţi propune în set din 8 produse pentru îngrijirea tenului gras:

Olio Lavante aloe vera1.Ulei de curăţare cu aloe vera – 200 ml
Caracteristicile specifice ale acestui produs sînt acţiunea delicată de curăţare a pielii asociată cu acţiunea hidratantă a uleiului din germeni de grâu şi a uleiului de macadamia. Lasă pielea moale şi catifelată după curăţare. Se utilizează ca un gel obişnuit pentru curăţarea feţei. După spălare folosiţi creme pentru ingrijirea tenului.

IMG_60672.Loţiune tonică astringentă – 125 ml

Este utilă pentru ingrijirea tenurilor grase și cu impurități, are o acțiune dermopurificantă și astringentă, lasă o senzație plăcută de prospețime. Conține extract de salvie, ulei esențial de rozmarin, apă de hamamelis.

 

IMG_60993.Hidrolat de hamamelis – 200 ml

Este ideală pentru pielea grasă, are efect astringent.
Hidrolaţii se utilizează în același mod ca și loțiunea tonică, pentru a calma pielea după îndepărtarea machiajului ori pur și simplu pentru a reîmprospăta tenul cu un produs simplu și natural. Se aplică pe față cu ajutorul unui disc de vată.
Apele aromatice sau hidrolații se obțin în urma unui proces de distilare a uleiurilor esențiale din plante. Această metodă permite să se obțină o apă parfumată, având caracteristici similare cu cele ale uleiurilor esențiale corespunzătoare.

Crema Dermopurificante4.Cremă dermopurifiantă – 50 ml

Cremă indicată pentru îngrijirea tenurilor grase și cu tendințe acneice. Utilizarea ei constantă facilitează dispariția punctelor negre și a comedoanelor, avînd o acțiune de echilibrare a secrețiilor de sebum. Conține propolis, extracte de rozmarin, salvie și ulei esențial de rozmarin.

IMG_63025.Mască cu argilă – 100 ml

Este indispensabilă pentru o minuțioasă și profundă curățare a tenului, facilitează eliminarea impurităților și a celulelor moarte din pori. După ce este îndepărtată prin spălare cu apă, lasă pielea luminoasă, fragedă și curată. Conține propolis, extract de salvie, argilă verde și apă de hamamelis.
Mod de utilizare : Se aplică pe pielea curată, se lasă să acționeze 15 minute, apoi se spală cu apă. Ulterior, pielea se curăță cu o loțiune tonică sau cu lapte detergent

IMG_60726.Ser exfoliant – 30 ml

Elaborat în baza acizilor din fructe (alfa-hidroxi acizi) – lămîi, grepfrut, pătlăgea roșie și afin – cu un conținut bogat în acid malic și vitamine, serul este foarte util în combaterea îmbătrînirii pielii, atenuează ridurile și petele întunecate. Conține extracte de fag sălbatic, afin, lămîi, grepfrut, pătlăgea roșie.
Mod de utilizare: Se aplică pe pielea curată, se lasă să acționeze circa 15 minute, apoi se spală cu grijă. Acțiunea exfoliantă îndepărtează impuritățile din piele. În cazul unor tenuri deosebit de sensibile, produsul poate provoca senzații de arsură. În acest caz, serul se înlătură imediat prin spălare cu apă. Acest tratament se recomandă a fi efectuat nu mai des de 2 ori pe săptămână.

Latte Solare Bassa Protezione7.Lapte cu protecţie solară mica – 150 ml

Dezvoltă o eficace acțiune emolientă și de bronzare. Conține un filtru solar natural datorită acțiunii protectoare a cojilor de nucă. Adaptat pentru toate tipurile de piele, atât pentru corp cât și pentru ten. Este potrivit, de asemenea, pentru copiii mici. SPF 10. Conține extracte de aloe vera, sunătoare, coji de nucă, ulei de avocado.

Pudra - Light Dore8.Pudră minerală – 10 g

Este un produs natural, in compozitia ei intrand doar ingrediente minerale. Nu conţine compuşi chimici, conservanți, alcool, coloranți și parfum. Nu iritată tenul. Are o textură ușoară. Are efect non-comedogenic, adică nu blochează porii și lasă tenul să „respire”.

Împiedică dezvoltarea bacteriilor și microbilor de la nivelul tenului. Are factor de protecţie solară 25.

Antos ține la un aspect sănătos al pielii tale și te invită să testezi pe loc produsele create în Italia de 40 ani, care nu au ezitat să apară pe piața noastră pentru a molipsi femeile de produse cu adevarat naturale!

Adresa: Chișinău, str. M.Eminescu, 66 (lângă Filarmonica Națională)

tel: 069026886

Antos – cosmetică naturală

P

Distribuie articolul: