Ornella Muti, pe numele său adevărat Francesca Romana Rivelli, născută pe 9 martie 1955 în Roma, este o actriţă italiană. S-a filmat în pelicule celebre, dar și în reclame pentru... paste.

Născută dintr-un tată napolitan şi o mamă estoniană, Francesca are o soră mai mare, Claudia, născută în 1951. De la napolitani i se trage și frumusețea, păstrată și poate mai mult valorificată chiar după vârsta de 60 de ani.

Ornella Muti, a lucrat ca model în adolescenţă şi a debutat în cinematografie, în anul 1970, în filmul La Moglie più bella (The Most Beautiful Wife). Primele roluri le-a jucat în filme italiene, iar debutul internaţional s-a consemnat în 1980 când a jucat în filmul britanicFlash Gordon. A apărut şi în filme americane ca Oscar (1991) şi Once upon a Crime (1992). Este cunoscută mai ales pentru apariţiile în reclamele la pastele Giovanni Panzani.

A fost casatorita de două ori, mai întai cu Alessio Orano (colegul ei din „The Most Beautiful Wife”) între 1975-1981 şi mai apoi cu Federico Facchinetti (1988–1996). Ambii soți au fost pasionați de sport, iar actriței îi plăcea foarte mult acest aspect. Ornella a declarat într-un interviu pentru LaRepublica.it că a fost și ea mereu pasionată de sport, că a practicat foarte multe tipuri de sport, însă unul îi este cel mai apropiat.

„Nu am găsit niciodată o disciplină completă ca Pilates”, spune Muti.

Ornella Muti are 3 copii: Naike Rivelli (n. 1974), care este model şi actriţă, ca şi mama sa, şi al cărei tată este regizorul spaniol José Luis Bermúdez; un fiu, Andrea, şi o a doua fată, Carolina, ambii proveniţi din căsătoria cu Facchinetti.

În 1994, un sondaj realizat de către cititorii revistei Class a desemnat-o cea mai frumoasă femeie din lume.

Sursa: One.ro

Distribuie articolul: