Gigi și Bella Hadid, Kylie Jenner, Cara Delevingne, Doutzen Kroes, Karlie Kloss... Astăzi, aceste nume cuceresc podiumurile în fiecare săptămână a modei. În ultima perioadă, tot mai multe fețe noi apar în această industrie, de aceea e dificil să memorăm numele fiecăruia. În secolul trecut, lucrurile erau mai diferite, când, pentru a fi numit Top-model, trebuia să mergi pe podium mii de km. 

Cum arată acum modelele de talie internațională care cândva făceau furori pe podiumuri, vedeți în galeria de mai jos:

Claudia Schiffer

Claudia Schiffer este una dintre cele mai plătite modele din trecut. Se încadra perfect în standartul 90-60-90. Avea înălțimea – 180 cm, greutatea – 58 kg, pieptul – 95 cm, talie – 62 cm, șolduri – 92 cm. În timpul carierei sale, faimoasa femeie germană s-a pozat pentru coperțile revistelor de peste 900 de ori, iar această record nu a fost  bătut încă de nimeni. Astăzi, Claudia Schiffer are 46 de ani, iar ea arată și acum minunat. Frumusețea ei se datorează nutriției adecvate și exercițiilor regulate.

Cindy Crawford

Cindy Crawford este considerată un etalon al modei: nu în zadar filmulețele în care Cindy demonstrează diferite exerciții de tonifiere s-au vândut în întreaga lume cu milioane de dolari. Și totuși era a doilea după Claudia Schiffer. Cindy are acum 51 de ani, dar, în pofida acestei vârste, este încă la fel de suplă ca acum 20 de ani. Secretul – sport regulat, dietă echilibrată și o viziune optimistă asupra vieții.

Linda Evangelista

Aspectul unic a devenit principalul atu al Lindei Evanghelista. Superodelul și-a început cariera pe podiumul de modă la începutul anilor ’80 și a devenit foarte repede una dintre cele mai căutate fete din acest domeniu. Ochii verzi, nasul de acvilin și picioarele infinit de lungi au cucerit imediat inimile oamenilor din întreaga lume. Astăzi, chipul ideal al Lindei se lasă spre trecut. Și nu este din cauza vârstei, ci din pasiune pentru chirurgia plastică și injecții de frumusețe.

Kate Moss

La începutul anilor ’90, Claudia, Cindy și Linda au fost mișcate de o nouă stea apărută pe cat-walk. Kate Moss este o supermodel și un icon-style. Ea a fost acuzată de anorexie, de consum de alcool și droguri, însă acest lucru nu a împiedicat-o pe tânără să facă contracte de milioane de dolari cu „monștrii” industriei și să apară în mod regulat pe copertele revistelor. Astăzi Kate are 43 de ani, este criticată adesea pentru aspectul neglijat și atitudinea disprețuitoare față de ea însăși. Dar, se pare, Moss nu acordă atenție criticilor și este mulțumită de apariția ei.

Naomi Campbell

Naomi Campbell a devenit primul model de culoare care a apărut pe coperta revistei „Time”, precum și în edițiile din limba franceză și engleză a revistei „Vogue”. Ea a fost numită și Black Panther nu pentru culoarea pielii ei, ci pentru o plasticitate bună și pentru imitarea modului „pisicii” de a merge pe podium. În ciuda vieții personale turbulente și a scandalurilor, astăzi Naomi este la fel de bună ca în anii ’90, neluând în considerare problemele cu părul – în ultimii ani, „Pantera Naagră” poartă mai mult peruci, podoaba capilară a modelului fiind distrusă.

Twiggy

Twiggy a fost chipul Londrei în anii ’60, dar, în ciuda succesului său extraordinar, tănăra a decis să-și încheie cariera. Astăzi, Lesley Hornby (nume adevărat a lui Twiggy) are 67 de ani și, bineînțeles, este dificil să recunoaștem acea fată fragilă cu ochi uriași și genele infinit de lungi. Modelul se adaptează armonios anilor ce trec, este bine îngrijită și nu încearcă să combată schimbările legate de vârstă.

Sursa: cosmo.ru

Distribuie articolul: