E foarte greu să găsești o bonă potrivită pentru copilul tău, care să corespundă tuturor cerințelor și cu care bebelușul să se simtă bine și în siguranță. Aceeași problemă a întâlnit-o o familie tânără din Chișinău, care era în căutarea unei bone pentru fetița lor de 6 luni. După lungi căutări, aceștia au găsit-o, însă și-au spus că această experiență trebuie neapărat împărtășită și cu alți părinți, aflați în aceeași situație. Iată etapele pe care nu trebuie să le ratezi, povestite de mămica micuței Bianca, Irina Bodolica-Burertz.

„Când s-a născut Bianca, deși avem bunici disponibili, am luat în calcul varianta contractării unei bone… Prima bonă o găsisem relativ repede. O „rezervasem” încă de la șapte luni de sarcină, iar când bebe a împlinit două luni, dna își începuse activitatea. Între timp, necesitățile copilului creșteau, așteptările noastre la fel… așa că ne-am despărțit peste trei luni. Având deja un tablou clar despre cum trebuie să fie o bonă, ne-am luat inimă-n dinți și am demarat căutările. Am apelat la prieteni, urmăream anunțurile pe rețelele de socializare, am plasat mesaje în care am descris tiparul căutat… ca într-un final să intervievăm vreo 5-6 candidate, în vârstă de 45-60 ani”, povestește Irina.

Descoperire!

irina buret„Cu fiecare interviu înțelegeam că meseria de bonă nu este pentru oricine, la fel cum nu toată lumea poate fi un bun părinte. Însă, în primul caz, responsabilitatea de a avea grijă de copilul altcuiva implică, pe lângă cunoștințe de bază în domeniu și cel de prim ajutor, o serie de calități, care le lipseau cu desăvârșire acestor doamne care aspirau la postura de bonă. Despre aspect și unghii false, lungi și ascuțite, cu sclipici pe ele, nu mai zic nimic (zâmbește). Își ofereau serviciile part-time și fete de 20 ani care, după ore, n-ar fi contra să mai facă un ban, sau femei divorțate care își cresc singure copiii… Înțeleg, compătimesc DAR, nici într-un caz, nici în altul nu sunt candidaturile potrivite pentru copilul meu și nu doar (aș obiecta prea multe)…”, mai precizează mămica Biancăi.

Mare noroc – am găsit-o! Iată ce a contat:

„A fost important și faptul că Dna pe care am ales-o are o familie, copii și nepoți. Că a muncit mai mulți ani consecutiv în câteva familii, ceea ce însemna stabilitate, consecvență și implicit faptul că acele familii fuseseră mulțumite de serviciile ei. Dincolo de noroc au fost însă câteva principii simple, clare și ne-negociabile. Când am inițiat căutarea am fost atenți la două aspecte: experiență în lucrul cu copii mici, având în vedere că fetiță noastră are șase luni și să aibă un aspect îngrijit și curat, să nu fie împopoțonată și aranjată (unghii tăiate scurt, fără fițe, ruj și tocuri, etc). Educația aleasă a bonei NU a fost o prioritate, întrucât copilul (al nostru, cel puțin) nu trebuie educat de bonă, ci doar bine îngrijit. Educația i-o oferim noi, părinții. Așadar, am căutat o persoană simplă, afectuoasă și bine dispusă, care să respecte regulile de igiena și… să nu fie cu nervii prea întinși după o carieră în învățământ”, mai spune Irina, râzând.

Cât ne costă acest prețios serviciu?

„Programul poate fi prestabilit sau flexibil, în funcție de necesitățile fiecărei mămici. Programul durează 8-9 ore și se plătește +/- 30 lei oră. Plus gesturi de loialitate/ prime la sărbători ( Crăciun, Paște, zile de naștere). Acestea vor fi gesturi de loialitate care va vor ajută să țineți lucrătorul la voi. Altfel, acest gen de angajați foarte repede pleacă, imediat ce în altă parte li se oferă cu 500 lei mai mult. De reținut faptul că bona nu este menajeră, ea trebuie să se ocupe exclusiv de copil! Dacă va promite că vă poate găti și pentru voi, poate face curățenie în toată casă, călca ș.a, atunci fie ea nu e serioasă, fie habar nu are ce înseamnă să fie bonă. Astfel, în salariul menționat intră strict îngrijirea copilului: spălat – copil și haine, hrănit, gătit, călcat hăinuțele copilului și bineînțeles plimbarea zilnică. Apreciați persoanele active. Copilului îi vor prinde foarte bine câte 2-3 ore afară, dacă e timp frumos. Atrageți atenția să fie o persoană agreabilă, foarte carismatică, să râdă cu bebelușul, să îi cânte, să îi spună povești, să se joace împreună, punându-se în mintea ei, fără aere de pedagog”, a precizat mămica.

Stabiliți din start următoarele aspecte:

1. Salariul lunar = XXXX, în care intră un Y număr de zile lucrătoare;
2. Definiți din start ce înseamnă, în bani, orice altă 1 noapte/nopți (opțional, dacă v-a fi nevoie);
3. Ce înseamnă/costă extra zi/zilele de la graficul de bază (P.1);
4. Veți avea nevoie de weekenduri, sărbători, seri (+ câteva ore supra orar), definiți cum rezolvați;
5. Decideți pentru voi, apoi negociați cu ea, concedii posibile.
6. Deci, gândiți-vă că lucrează la voi în companie, la fel cum lucrați și voi undeva.

bona la copil

Întrebări de bază când angajați o bonă:

1. Ce obligații a avut până acum;
2. Ce a intrat în regimul zilnic;
3. Câte ore lucrătoare prevede ea;
4. Dacă e dispusă să lucreze supra orar. Asta e foarte important. Cel mai mult o să aveți nevoie într-un weekend când e sezonul de nunți, cumetrii;
5. Dacă e dispusă să rămână pe noapte când e necesar;
6. Ce familie are și dacă familia n-o să-i încurce să lucreze supra orar. Deseori copii, soțul, nepoții te obligă să renunți la serviciu;
7. Foarte important!!! Dacă are animale de casă;

Notă! Desigur n-am fi știut toate astea fără îndrumările prețioase ale Nașilor noștri! Discutați neapărat cu alte familii care au experiență cu bonă/bone. Recomandările prezentate de la celelalte familii contează, iar dacă nu v-au convins imediat, la început puteți pune camere de supraveghere sau un reportofon pornit lăsat undeva sub o canapea”, a mai precizat Irina Bodolica-Buretz.

Distribuie articolul: