Șamponul este produsul de bază pentru îngrijirea părului, de aceea este foarte important să știm să îl alegem corect, în funcție de tipul părului. Atunci când îți alegi un șampon, cel mai important este nu brandul, ci ingredientele care îți vor hrăni părul, după necesități.

Hair-stilistul Silvia Darii, alături de care am realizat o serie de proiecte frumoase ne-a dezvăluit cum alegem corect șamponul potrivit tipurilor de păr și care puncte trebuie să le luam în considerație pentru a avea o podoabă capilară de invidiat.

Pentru a alege șamponul potrivit, stabilește tipul părului

Dacă ai părul gras vei avea nevoie de un șampon care are în lista ingredientelor urzică, mentă, lămâie, grapefruct, arbore de ceai verde, sau romaniță.

Părul se spală după necesitate. Se masează ușor pentru a evita excesul de sebum, se clăteste bine, apoi se aplică balsamul sau mască, pe capete și se clatește bine.

Pentru cei cu podoaba capilară uscată, care nu are nicio formă și este greu de aranjat recomand șamponul care conține uleiuri naturale de cocos, de jojoba, migdale și pantenol. Aceste ingrediente hidratează foarte bine părul.

După șampon este bine de folosit o mască hrănitoare cu vitamina A, E, B12, precum și uleiuri naturale hrănitoare

Părul ondulat, creț, greu de aranjat are nevoie, de asemenea, de un șampon special. Se alege un șampon care, la fel, conține uleiuri naturale menite să hidrateze părul și să definească buclele.

După spălare se aplică balsam sau mască pe baza de uleiuri și se lasă să se usuce în voie modelând buclele cu degetele.

Dacă părul vopsit vei avea nevoie de un șampon care este creat din unt de shea care menține culoarea părului, ulei de jojoba care oferă strălucire și extract de bambus, care se folosește și pe post de mască regenerantă pentru vârfurile firelor de păr.

Pentru cei care au mătreață. Înainte de toate e nevoie să depisteazi dacă sunt careva probleme în organism care ar putea să îți provoace apariția mătreții (stresul, ulcer stomacal ș.a.). Dacă ești complet sănătoasă și totuși ai mătreață folosește un șampon pe bază de urzică, mentă, mușețel și sulf care va înlătura foarte bine mătreața.

Atenție!

Dacă ai părul vopsit este contraindicat șamponul antimatreață. Asta pentru că ar putea să elimine culoarea de pe păr. Pentru părul vopsit, dar cu mătreață alege un șampon antimătreață, dar pentru păr vopsit.

 Alte sfaturi:

Cel mai bun șampon este cel care are PH între 4.5-5.5!
Dacă ți-ai ales deja șamponul potrivit și îl folosești de mult timp, atunci este bine de făcut o pauză și să încerci un alt tip de șampon. Asta pentru că părul se obișnuiește cu acțiunile unui sampon și peste un timp nu mai devine eficient.