Bloggerița Nina Cotorobai povestește ce a determinat-o pe o tânără din Chișinău să-și deschidă propria afacere la Zalău. Află povestea de succes a Anei Ciobanu.

„După două interviuri pentru angajare eșuate a decis să meargă pe cont propriu. Scriu despre o tânăra curajoasă, originară din Chișinău, dar care locuiește de șapte ani la Zalău, România”, își începe povestirea, bloggerița Nina Cotorobai.

„Salvatoarea sprâncenelor”

Scriu despre o tânăra curajoasă, originară din Chișinău, dar care locuiește de șapte ani la Zalău, România. Ana Ciobanu este cosmetolog de profesie iar de câțiva ani muncește la propria afacere din domeniul frumuseții. Clientele sale din Zalău au doar cuvinte de laudă la adresa moldovencei noastre și multe din ele îi spun „salvatoarea sprâncenelor”.

„Lecții de viață întâlnim la tot pasul. După  două interviuri  pentru a obține un job care au eșuat din motive „întemeiate „ de genul: „nu ați specificat pe CV că sunteți căsătorită  sau că aveți copii „ am continuat  să  caut soluții pentru a mă putea integra în societate. Întâmplarea a făcut să găsesc un anunț precum ca cineva cauta colegi pentru a înființa un bussines  in domeniul Beauty ( Salon de înfrumusețare ). Domnișoara fiind Hair-stylist  și eu cu o școală de Cosmetologie și visage la activ am pornit la drum cu dorința de a realiza ceva și ambiție imputata de către soțul meu. Asta a fost începutul aventurii in domeniul prestării serviciilor de înfrumusețare acum mai bine de 5 ani. Înființarea întreprinderii individuale spre surprinderea mea a fost facilă și rapidă ( fără aberații  gen traduceri legalizate și apostilate din română în română și altele). Distracția a urmat după.”

Ana s-a mutat cu traiul în România pentru a-și urma dragostea vieții sale. Zice că fără susținerea soțului nu s-ar fi aventurat în lumea afacerilor, continuă bloggerița.

„Uitându-mă în spate realizez că el este cel care a avut încredere în mine, nu Eu! Susținerea lui morală a fost esențială în activitatea inițiată. Nu știu ce a fost mai mult curaj sau nebunie să  începi  o activitate pe o piață destul de saturată de servicii de înfrumusețare cu clientela echivalentă cu „zero” a fost demoralizant la început dar in timp cu răbdare și perseverență lucrurile s-au schimbat!”

Zalău este noua ei casă

Ana Ciobanu povestește că primul an de trai la Zalău nu a fost ușor. Acum însă se simte ca acasă.

„Primul an a fost dificil rău (am stat cu o valiză pregătită la ușă gata de plecare în orice moment) dar, cu trecerea timpului m-am omogenizat cu societatea fac parte din aceeași compoziție moleculara a emulsiei . Lucru la care a contribuit cel mai mult „Corcitura” mea de fată ardeleano-moldoveană!”…

Citește continuarea pe Nina Cotorobai Blog.

Distribuie articolul: