Hotărârea de Guvern prin care astăzi toate școlile și grădinițele din țară au fost închise, a împărțit în două tabere părinții din Moldova. În timp ce unii blamează autoritățile și spun că au fost nevoiți să meargă la muncă cu odraslele sau că au cerut liber de la muncă pentru a sta acasă, alții susțin ideea celor aleși să ne conducă și merg pe principiul „piază bună trece primejdia rea”.

Jurnaliștii Agora au încercat să afle care au fost metodele la care au recurs mai multe familii pentru a nu lipsi de la locul de muncă, dar și pentru a-și ține copiii în siguranță.

„Copilul este la serviciu cu mine. Așa se gândesc autoritățile la binele copiilor, ea va sta 9 ore nealimentată corect și nedormind la prânz. Mulţumim mult tuturor pentru condițiile favorabile create pentru copiii noștri”, a declarat o mămică.

„Nu înțeleg prea bine care este logica: nu ducem copiii la școli și grădinițe din cauza condițiilor climaterice, dar dacă îi luăm cu noi la locul de muncă nu tot prin aceleași condiții îi ducem? Mai ales că în majoritatea cazurilor școala sau grădinița este în apropiere de casă, în timp ce la muncă trebuie să mergem prin tot orașul pentru a ajunge”, susține o altă mămică.

„Stau acasă eu cu ei. Serviciul e în alt capăt de oraș, o oră cu troleibuzul. E complicat să chinui doi copii ca să-i iau cu mine la muncă. Mi-am luat o zi din contul propriu”, explică o mamă.

Voi cum aţi rezolvat această problemă?

Sursa: Agora