Acum ceva timp Cristina Gheiceanu a scris o postare pe blogul ei despre motivele pentru care este mai bine în Moldova decât în Elveția. A fost un text ironic, care defapt voia să scoată la suprafață neajunsurile de la noi în comparație cu țările din Europa.

Vezi articolul scris de Cristina aici: DE CE IN MOLDOVA E MAI BINE DECAT IN ELVETIA!

Din păcate nu toți cei care au citit textul bloggeriței au înțeles umorul și ironia postării, astfel mulți au judecat-o pentru ce a scris. S-a iscat un adevărat scandal cu jigniri și foarte multe comentarii. Cristina a ținut să explice toată situația creată pe pagina sa de facebook:

„Aseară, m-am trezit în mijlocul unui SCANDAL ONLINE! Ce este un scandal?! Scandalul este acțiunea preferată a unei categorii de moldoveni!

Să vă povestesc!
Am scris, cu ceva timp în urmă, un articol, pe blog: De ce în Moldova e mai bine decât în Elveția. Un titlu ironic, bineînțeles! Am enumerat 8 „motive”, conștientă fiind de diferență imensă, dintre aceste două țări. Le-am descris cu umor, înțelegând perfect că nu sunt nicidecum plușuri, ci niște obișnuințe, formate de sistemul în care am crescut! Drept dovadă stau și smile-urile, pe care le folosesc, după fiecare enunț, tocmai pentru a da de înțeles cititorului, ironia textului!

Încă la începutul articolului am rugat să fie tratat cu umor! Nu o să vă spun ce scrie (las link mai jos), pentru că am văzut că cei care au citit textul, chiar de pe blogul meu, adică din prima sursă, au înțeles ce am avut a spune!

Ieri însă, articolul a fost preluat de mai multe publicații, dar nu în forma sa originală! Inclusiv, a fost preluat de un băiat/bărbat – utilizator facebook, nu știu cine e el și nu îi voi da numele, care m-a făcut una cu pământul. Recunosc nu am putut citi tot ce a scris! Cred că vă dați seama, ce era pe acolo!

Și de aici, nebunie! A început „Hora Moldovei”! Au năvălit toți asupra mea! Căci da, o postare plină de injurii, va aduna mereu like-uri, chiar dacă cel care a scris-o, a eronat total ideea articolului meu! Să mă întorc în Moldova, dacă nu îmi place, că sunt proastă, blondă. Acestea au fost cele mai ușoare acuzații! Iar cel mai grav, în tot acest scandal, este că moldovenilor li s-a părut mai grav articolul meu, decât faptul că un BĂRBAT UMILEȘTE PUBLIC O FEMEIE! L-au susținut, l-au lăudat și apoi, m-au atacat. Printre ei fiind tătici, de fetițe și mame!

Până la urmă, e blogul meu și cui îi place citește, cui nu, e liber să facă altceva!
Toate mesajele pe care le-ați scris acolo, vă caracterizează, în totalitate!
Tot ce pot să spun este că vă mulțumesc pentru mediatizare! Acum am înțeles, pe propia-mi piele, ce înseamnă PR-ul negativ. E dur, dureros, nedrept, cel puțin în cazul meu, dar efectiv!
M-am trezit cu cea mai târe oferta, în materie de blogging și abia aștept să vă povestesc despre ce e vorba!

Voi continuați să mă vorbiți, iar eu voi continua să-mi realizez visurile ❤
P.S. Mulțumesc tuturor, care mi-au lăsat atât de multe mesaje de încurajare, în privat!
P.S.2 Și da, în Moldova e bine, pentru că acolo e familia mea.”

Citește și: Cristina Gheiceanu, despre cei 6 ani împreună cu El! „Doamne, cum umblau, sălbatic, hipopotamii prin stomacul meu și al lui”

Distribuie articolul: