Cine ar fi crezut că superba Cristina Gheiceanu s-ar fi luptat cu problemele tenului și mai ales că o vedeam zilnic pe sticlă prezentând știrile. Ei bine bloggerița a povestit că mulți ani s-a luptat cu o problemă destul de sensibilă a tenului. Chiar dacă a încercat mai multe tratamente recomandate de medici rezultatele erau doar temporare, iar Cristina a descoperit un tratament minune care i-a schimbat viața. 

Află din postarea Cristinei cum a reușit să își trateze dermatita soberoică.

„În sfârșit, am găsit curajul pentru a scrie acest articol. În toți acești ani în care am luptat cu această afecțiune a pielii – dermatită seboreică, mi-era rușine să vorbesc despre asta, idee nu am de ce. Astăzi, în schimb am decis să scriu acest articol, pentru că știu că afecțiunea e întâlnită destul de des și poate anume aici vei găsi salvarea ta sau poate te vei simți mai bine știind că nu ești unică sau unicul, care luptă cu ea, uneori parcă fără niciun rezultat.”

Ce este dermatită seboreică?

„Nu o să vă explic în termeni medicali, pentru că nu sunt medic ca să o fac, o să găsiți o grămadă de explicații pe Google. În schimb, o să vă spun totul din propria mea experiență și așa cum am simți-o eu. La mine dermatita a apărut pe față, sub forma unor eczeme. Adică, pe fața mea se formau cruste, care apoi cădeau, în loc se formau altele, iar în acele zone îmi rămâneau pete roșii, care în timp au început să fie dureroase sau chiar să sângereze. Dermatită este o afecțiune a pielii care nu este contagioasă și medicii încă nu știu motivul pentru care aceasta apare, respectiv nu există nici un tratament care să rezolve această problemă pentru totdeauna.”

Cum a început totul…

„Cam în perioada pubertății, exact la granița dintre frunte și firele de păr au început să-mi apară aceste cruste, care arătau exact ca mătreață. Mai târziu, mi-au apărut și în spatele capului, în zona urechilor. Țin să menționez, că scalpul meu era foarte curat și nici zare de mătreață. Am decis atunci să cumpăr un șampon contra mătreței, crezând că totul va fi bine. Am mers apoi la mare, iar problema parcă a dispărut. Totuși, în câteva luni, afecțiunea a revenit. Am încercat atunci tot felul de creme grase, uleiuri, crezând că e piele nehidratată, dar făceam mai rău, întrucât totul se agrava.

Am decis să merg la dermatolog. Acolo, pentru prima dată am auzit cum i se spune, în termeni medicali, problemei mele și tot acolo am aflat că este o afecțiune pentru care tratament nu există. Există în schimb, tot felul de soluții care ameliorează problema.

Mi s-a dat atunci o cremă pe bază de hormon, dacă nu greșesc era pe bază de cortizon. Mi-a spus să o folosesc exact cât îmi scrie el, pentru că e o cremă ce provoacă dependența. Bucurie când am văzut că după câteva utilizări, totul a dispărut, iar dermatita mea plecase cu totul. Toată bucuria mea a ținut 4 luni, iar când a revenit, m-am pomenit cu ea și pe față. Aveam bucăți mari de cruste în zona nasului, sprâncene, tâmple. Nu îmi venea să cred și erau atât de inflamate și pe alocuri dureroase.

Unicul lucru care mă ajuta, exact pentru o zi erau scrub-urile de față, pentru că scăpăm de toată acea piele moartă, chiar dacă rămâneam cu pete roșii pe față. Dar a doua zi totul revenea.

Exact atunci am început să lucrez în televiziune. Probabil, din cauza stresului și a emoțiilor dermatita a devenit și mai pronunțată, iar când aplicam fond de ten, tenul meu arăta groaznic. Am mers la un alt dermatolog. Mi-a dat un tratament cu de toate și plus iarăși o cremă cu hormon. Și ce credeți? O lună fericire mare în sufletul meu, și doar atât. Afecțiunea s-a întors și a devenit chiar dureroasă. Pentru că nu mai puteam suporta, aplicăm acea cremă o dată la o săptămână și așa am ajuns să capăt dependență de hormonul prezent în acea cremă.

Cum venea perioada mai caldă, cum pielea arăta mult mai bine. În schimb, în perioada rece duceam lupte mari cu tot ce se făcea pe fața mea. Am încercat toate tratamentele naturiste de pe internet….NIMIC. Apoi, am citit despre un produs nou, care apăruse în Italia și care promitea soluționarea problemei, iarăși NIMIC

Din fericire, dermatita mea niciodată nu a arătat atât de rău cum am văzut la alte persoane, tocmai pentru că urmăm o dietă strictă și aveam foarte mare grijă să folosesc produse care nu conțin ulei și nu sunt grase.

Salvarea mea a venit când întâmplător am dat peste un articol, al unui băiat care luptase cu dermatita mai bine de 10 ani. Din păcate, nu mai țin minte numele lui, căci tare i-aș mulțumi, dar atunci nu credeam că mă va ajuta, dar am zis: Hai să încerc și asta, oricum nu am nimic de pierdut.

Și ce credeți, de vreo 3 ani nu mai am această problemă și nu îmi vine a crede că tratamentul a fost atât de simplu și atât de ieftin.”

Tratamentul care a salvat-o pe Cristina!

BICARBONAT DE SODIU
OȚET DE MERE BIO
MIERE DE ALBINE

Care sunt pașii

„Seara înainte de somn, puneam într-un bol apă cu bicarbonat de sodiu. Puneam această soluție pe un disc demachiant și ștergeam bine zonele afectate, după care lăsăm soluția pe piele timp de 5 minute. Spălam bine fața cu apă și o ștergeam cu un șervețel de o singură folosință (e important să nu folosiți prosopul). Apoi, într-un bol cu apă puneam oțet (inițial puneți cât mai puțin oțet, pentru ca să vedeți cum reacționează tenul) și repetăm procedura. Lăsăm iarăși 5 minute, spălam, iar pe final aplicam miere naturală de albine, pentru 15-30 minute și spălam bine față.

Efectul

În doar 4 zile fata mea se curățase, mai rămăseseră pete roșii, dar se vedea cum totul dispare treptat. Într-o săptămână tenul meu devenise curat- curat și nici urmă de dermatită. Am făcut tratamentul timp de o lună. Deja am trei ani, iar tenul meu arată perfect, rar mai pot apărea semne de dermatită, dar eu repede fac tratamentul timp de 2-3 zile și totul revine la normal.

Oricum, trebuie să înțelegem că această afecțiune este pe viață și că tot ce putem face noi este să o ținem sub control , iar aceasta pare a fi cea mai eficientă și sigură metodă, cel puțin pentru mine.

Sper din suflet, că acest tratament naturist să vă ajute și pe voi, pentru că știu cât de neplăcută și uneori dureroasă poate fi această afecțiune”, notează bloggerița.