La cei 22 de ani Cristina Croitoru are mica sa afacere. Croșetează gentuțe și sandale, are idei mărețe care își dorește să accesorizeze ținutele tuturor doamnelor care promovează obiectele realizate manual. A cucerit rapid spațiul virtual cu creațiile sale. Vezi cum a ajuns să croșeteze și ce planuri are tânăra meșteriță.

19437277_1431304090263410_9093625405041972886_n
„Totul a început spontan: stăteam într-o zi în oficiul unde lucrez şi mă plictiseam. Am dat căutare pe internet și am găsit o gentuţă atât de frumoasă, handmade şi croşetată din fire de tricotaj. Am rămas uimită, nici nu ştiam că există fire de tricotaj în vânzare pentru asemenea lucrări. Deoarece se apropia ziua de naştere al prietenei mele, mă gândeam că ar fi o idee bună să îi dăruiesc un cadou original. Am găsit fire și așa a început totul… După ce am postat câteva poze pe Facebook şi Instagram au început să apară comenzi.”

„Prima lucrare reușită este această gentuță… a fost despletită de câteva ori și croșetată din nou. Nu a fost chiar atât de ușor de la început, însă rezultatul m-a bucurat foarte mult.”
„Prietenii au rămas încântați și am fost copleșită de cuvinte frumoase de laudă. Reacția mamei mele însă a fost cred că cea mai obiectivă pentru mine. Ea mi-a spus unde am greșit și unde e loc să fac mai bine.”
Primele 2 săptămâni îmi lua și o zi întreagă. La moment le croșetez uneori fără a mă uita. Aproximativ în 3-4 ore o gentuță este gata. Cel mai important pentru mine este să fie calitativ executată, așa ca cea care o poartă să fie satisfăcută. Folosesc doar fire de tricotaje marca Bobiny și Hooked, 94% cotton.”
„Munca manuală este foarte migăloasă și e greu de evaluat uneori. La început gențile aveau un preț mai mic, fiind și eu la început de cale. Apoi am considerat că, odată ce evoluez, trebuie să crească și prețul pentru munca și efortul pe care îl depun. La moment o gentuță ajunge la 700 de lei.
„Foarte multe fete din Rusia se ocupă cu așa ceva, deci facem schimb de idei și ne inspirăm reciproc. Nu sunt unica, însă cu ce mă pot diferenția este că am gândit să fac un set din geantă-sandale, care le place foarte mult fetelor. Așa seturi încă nu am văzut la nimeni, cel puțin la noi în țară.”
„Cu timpul am început să fac și seturi mamă-fiică și, chiar recent, am trimis colet cu un asemenea set unei mămici din Bălți. A rămas foarte încântată și sigur mulțumită de creații.”
20637835_1470946476299171_5481393128679017891_n

19905468_1446874168706402_4824893115500390392_n

„Până când eu consider activitatea mea ca un hobby, care îmi aduce și satisfacție dar și venit. Primesc frecvent încurajări de la femei de afaceri sau simpli oameni care îmi admiră creațiile, iar asta e pur și simplu foarte motivant. Asta m-a făcut să prind aripi, și mi-au venit multe idei pe care le voi materializa în viitorul apropiat.”

„Până când nu îmi pot permite să deschid un showroom, deoarece necesită mai multă muncă și evident și investiții foarte mari, îmi este comod să lucrez acasă. Mă gândesc și la o colaborare cu un magazin outlet din capitală.”

„E interesant faptul că eu întotdeauna credeam că croșetatul nu e pentru mine, sunt o fire foarte activă care mereu evitam să stau așezată pe scaun și să lucrez. Dar uite că viața educă răbdarea, iar ea îți poate deveni prietenă. Omul este creat de Dumnezeu ca să creeze, și nu-mi voi mai permite niciodată să afirm că nu pot face ceva care poate fi lesne deprins.”

Foto: Crochet by Cristina Croitoru

Distribuie articolul: