Despre talentul Silviei Șchiopu vă povesteam încă la sfârșitul lunii martie. Moldoveanca, stabilită acum în Irlanda, e soție și mamă fericită, iar pe lângă asta - creatoarea deserturilor fabuloase, marca BeeSkweet. De câteva zile, fotografia unuia dintre torturile sale participă în cadrul unei competiții online, organizate de proiectul Amazing Cake Ideas‎. Cum puteți vota pentru aflați sa, vedeți mai jos.

Silvia s-a bucurat extrem de mult atunci când cei din spatele proiectului ‎Amazing Cake Ideas‎ au anunțat-o că unul dintre torturile sale a fost selectat pentru competiția virtuală „Designer of the World’s Coolest Cake”.

„Unul din torturile #BeeSkweet a intrat într-o competiție mondială, tot de ce este nevoie pentru a câștiga sunt voturile voastre, dragi prieteni. Cât mai multe Like-uri la imaginea nr. 16 și poate câștigăm”, spune autoarea.

Puteți vota pentru creația Silviei accesând acest link și punându-vă votul pe tortul decorat cu nori și un soare tridimensional:

Cake by BeeSkweetNu mi-am moștenit pasiunea din familie, cu atât mai mult nu m-am visat niciodată decorând torturi. Pasiunea pentru aceste deserturi a apărut acum un an și ceva în urmă, aflându-mă deja în Irlanda, în perioada sarcinii. Mereu încercam să-mi uimesc soțul cu ceva „bunișor”, mai ales că diversitatea de produse îmi permitea… de ce nu? Astfel am început să caut cât mai multe rețete pe internet – la început ușoare, pentru că unele conțineau niște ingrediente de care prima dată auzisem și nici nu-mi imaginam cu ce se mănâncă. Atunci când am înțeles că „mâinile îmi cresc de unde trebuie”, am zis că ar fi bine să încerc să-mi extind aria de consumatori. Așadar, într-o seară, după ce am adormit copiii, i-am zis soțului că nu ne culcăm până nu dăm un nume pasiunii mele, iar după multe combinații, „beculețul magic” s-a aprins și așa s-a născut Beeskweet. 

În mare parte, comenzi vin de la „ai noștri” conaționali stabiliți în Irlanda, de la prieteni de familie, printre care și irlandezi. La început a fost mai greu să conving irlandezii să încerce deserturile mele, pentru că e total diferit de ceea ce au ei și sunt cam sceptici când e vorba de ceva nou, însă am reușit să-i cuceresc anume prin „Cușma lui Guguță”, „Medovik”, „Clătite cu brânză și stafide”, dar și altele. Nu știu ei ce e bun.

Când am făcut primii pași în acest domeniu, nu eram încrezătoare că anume asta e ceea ce vreau să fac, mă întrebam dacă o să reușesc, dacă o să fac față, dacă o să le placă clienților. Sigur, am avut și eșecuri, însă mereu am fost susținută de Vlad – soțul meu. La început poate nu erau atât de gustoase torturile mele, însă el așa le mai lăuda!”, ne mărturisea Silvia, într-un interviu anterior.