Cu sare, mac sau susan, covrigii constituie pentru mulți români micul-dejun. Se găsesc peste tot, însă ce ai spune dacă i-ai face chiar tu acasă? Sunt mai sănătoși, mult mai gustoși și se fac în doar 15 minute. 

Ingrediente

– 500 grame de făină

– 25 grame drojdie

– 250 ml lapte cald

– o lingură de sare

– 30-50 ml ulei

Mod de preparare

Peste făina cu drojdie se toarnă laptele cald, până când aceastase mărunțește. Se formează astfel aluatul. Se adaugă sarea și uleiul și se frământă cu multă tragere de inimă.

Lasă totul la dospit în jur de o oră.  Apoi rupe o bucată de aluat și modelează forma de covrig dorită. Mai lasă-i puțin să își tragă sufletul, cam vreo 15 minute. Apoi opărește-i cu apă fiartă timp de un minut, presară mac sau susan și trimite-i pe toți la cuptor.

După 15 minute, covrigii tăi sunt gata, numai buni de savurat!

 

Distribuie articolul: