Sunetul muzicii răzbate dincolo de zidurile Academiei de Studii Economice din Moldova și răspândește pe holuri spiritul sărbătorilor de iarnă. Membrii corului „Cantabile” fac repetiții și se pregătesc pentru o nouă provocare – Competiția Internațională de muzică sacră „Silver Bells" ediția a XII-a, din orașul Daugavpils, Letonia. O altă provocare, care vine mână-n mână cu participarea la competiție, este să facă rost de bani pentru a acoperi cheltuielile de drum. Aici fiecare din noi putem să-i ajutăm.

Povestea  „Cantabile” începe în noiembrie 2009, când reputatul dirijor Elena Marian, formează sub egida sa primul cor studențesc alcătuit din viitori economiști, manageri și contabili talentați care, au îndrăgit cu adevărat arta corală. În următorii ani, corul evoluează sub bagheta neobosită a dirijorului Elena Marian; astfel „Cantabile” devine cap de afiș la evenimentele culturale, mondene sau caritabile care au loc în capitală și în toată țara. De asemenea, corul „Cantabile” se face remarcat pe scenele festivalurilor internaționale de profil unde reușește de fiecare dată să obțină diplome, distincții și aprecieri, dar mai presus de toate – simpatia publicului.

Acum, chiar în toiul sărbătorilor de iarnă, corul se pregătește din nou să reprezinte Republica Moldova alături de 60 de trupe corale de talie internațională, la Competiția de muzică sacră „Silver Bells”. Aceasta va fi ediția a XII-a și se va desfășura în orașul Daugavpils, Letonia, în perioada 13-15 ianuarie. Obiectivele sunt ocuparea unui loc de frunte și reprezentarea țării noastre la cel mai înalt nivel printre promotorii artei corale.

Cum cheltuielile de drum pentru toți coriștii nu sunt deloc mici, ei au nevoie de ajutor. Membrii corului vin cu apel către oamenii iubitori de frumos și susținătorii artei corale de a contribui la deplasarea lor în orașul Daugavpils, Letonia. Pentru asta au inițiat o campanie de colectare de fonduri pe Guvern24 prin care speră să obțină susținerea financiară necesară din partea publicului său și nu numai.

Pentru o donație minimă de 24 de lei, expediați un SMS cu textul 523 la numărul scurt 1555 (abonații Moldcell). Sau puteți dona orice sumă, online prin card bancar, pe pagina proiectului de pe Platforma Guvern24:   https://guvern24.md/projects/colindam-planeta/

Vă mulțumim pentru implicare.
Echipa Guvern24.

Distribuie articolul: