Ema are doar 3 anișori, însă știe deja cum arată sărăcia la față. Împreună cu cei 4 frățiori ai ei, își trăiește copilăria văzând durere și deznădejde în ochii mamei. Nina își crește singură cei 5 copilași, înfruntă viața și greutățile ei cu toată tăria și putere ei de mamă. Trăiește cu ziua de azi și cu frică de ziua de mâine, mai ales că mezina abia a împlinit o lună.

Trei paturi improvizate, pe deasupra și înguste servesc drept culcuș pentru șase suflete. Un raft, pe care sunt păstrate hainuțele copiilor, suplinește rolul unui dulap, iar masa la care ar trebui să se adune familia pentru o mâncare caldă – lipsește. Doar așa-zisa bucătărie este ceva mai “mobilată”. O masă veche și un aragaz ruginit, la care Nina gătește.

Foamea, sărăcia și disperarea sunt condițiile crunte care pun întreaga familie la grea încercare. Indemnizațiile sociale în valoare de trei mii de lei lunar abia de ajung să acopere necesitățile primare ale familiei. Nina, însă, nu se dă bătută. Luptă până în pânzele albe pentru a-și păstra copiii alături. “Nu îmi voi părăsi copiii niciodată. Sunt ai mei și voi face tot posibilul să îi cresc cu propriile forțe în ciuda tuturor greutăților”, a menționat mama.


Pentru a asigura un trai decent acestor 6 suflete, vă invităm să  participați la ultima ediție din acest an a Serii Aventurilor alături de Iulian Bercu. Împreună cu el vom retrăi cea mai recentă experiență – aventurile din Nepal. Evenimentul este organizat de CCF/HHC Moldova pe data de 17 decembrie, ora 18.00, la Artcor. Evenimentul este organizat de CCF/HHC Moldova pe data de 17 decembrie, ora 18.00, la Artcor.

Biletele pot fi cumpărate aici: https://iticket.md/event/seara-aventurilor-alaturi-de-iulian-bercu