Moldova este o țară plină de copii talentați și mai ales în muzică. Șase trofee „Gold Riga Simphony” şi un trofeu „Silver Riga Simphony” au câstigat elevele studioului artistic Rodica Roșioru la prestigiosul Concurs International „Riga Simphony” din Letonia. 

Alina Pădure, Iulia Teleuca, Mădălina Lungu și Ariadna Scorpan au avut prestații deosebite, care au fost apreciate de membrii juriului din 16 tări cu note maxime.

La concurs au participat reprezentanți din 22 de țări de pe toate continentele. La Riga,concurentele din Moldova au fost însoțite de Rodica Roșioru, care a fost si membru al juriului.

Delegația Republicii Moldova a fost primită la ambasada țării noastre de la Riga.

„Suntem nespus de fericiți pentru acest rezultat extraordinar obșinut într-o competiție frumoasă ,corectă ,reprezentativă ,cu un juriu de elită în care s-au regăsit nume mari ale culturii nu numai europene, dar si mondiale. Notele s-au acordat la vedere ,copiii au reușit să comunice cu fiecare membru al juriului, de la care au primit sfaturi, sugestii, cuvinte de lauda, dar și obiecți”,  spune  Rodica Roșioru.

Concursul se afla la a VIII-a ediție și în acest an a reunit circa 300 de concurenți cu vârsta cuprinsă între 4 și 25 de ani.

 

Distribuie articolul: