Gala înterprinderilor responsabile a oferit premii pentru organizațiile care contribuie la dezvoltarea durabilă, au un comportament etic, transparență decizională, respectă drepturile omului și valorificară pe deplin potențialul uman.

Eveniment unic pentru antreprenori, organizat de Viorica Cerbușca în cadrul Proiectului „Responsible Business NIKA”, cu susținerea Ambasadei SUA în Moldova. Proiectul a ochit companiile care promovează idei inovatoare, implementate de companiile mici care respectă principiile responsabilității în afaceri. Au fost apreciate întreprinderile care sunt orientate spre sectorul public, privat și non-guvernamental, pun accent pe impactul asupra societății, mediului și dezvoltării.

pian

Luptăm pentru o societate responsabilă

Diplomele au fost înmânate de către reprezentanții companiilor mari, care au o politică de responsabilitate social-corporativă integrată în activitățile cotidiene.

diploma-resp-sociala

Pentru investiții în renovarea bibliotecilor și promovarea dragostei față de lectură au fost premiați Ion Bargan de la compania „Bestseller” și Sergiu Crețu de la „VITRA”.

„Ne implicăm cu mare drag în proiectele în care credem și… credem că experiențele și calitatea educației la care au acces copiii formează tinerii și calitatea civilizației de mâine”, a menționat Sergiu Crețu

imag7259

Premiul pentru o altă inițiativă socială a fost acordat lui Sergiu Gurău de la compania „Floare de cireș” care asigură  integrarea persoanelor cu dizabilități în cadrul muncii și oferă gratuit de trei ori pe săptămână prânzuri calde pentru 24 de persoane social vulnerabile.

De asemenea au fost premiate 22 de antreprenoare, participantele la Trainingul „Responsabilitatea socială sau cum crești afacerea prin implicare și grijă față de comunitate”.

Compania „Internet Consulting” reprezentată de Dumitru Lungu a fost premiată pentru educația juridică gratuită în rândurile populației. Au creat situl parajurist.md unde se pot găsi informații practice și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări de natură juridică.

imag7247

Serj Zănoagă de la „Umbrela Studio” a fost premiat pentru activitatea corectă cu clienții. „Suntem responsabili pentru investiția pe care clientul o face în serviciul pe care îl prestăm. Și încheiem contracte doar cu cei cărora le putem face animații cu folos”, a precizat Serj.

Promovarea egalității de gen

Reprezentanta UNWomen în Moldova, Ulziisuren Jamsran a  decernat cu diplomă pentru Stela Moldovanu, acordată pentru susținerea femeilor și copiilor talentați.

imag7276

O altă deținătoare a diplomei este și Victoria Danilă, care produce haine pentru copiii născuți prematur.

Victoria Danilă, fondatoare Davitex Neo SRL: „Acest premiu a fost o surpriză pentru mine. Afacerea mea a pornit din experiență proprie și m-a făcut mai puternică. Donăm haine pentru mai multe spitale, iar senzațiile pe care le-am trăit nu se uită. Ele m-au motivat să ajut mame care trec printr-o astfel de experiență.”

Diplomă pentru Responsabilitate Socială în Afaceri a primit de asemenea Svetlana Condrea,  premiată pentru promovarea portului național și a sportului.

Noi parteneriate, idei și istorii de succes

Datorită atmosferei degajate și activităților interactive din cadrul evenimentului au fost stabilite multe legături utile pentru dezvoltare inițiativelor sociale. Pe fundalul unui impresionant recital de muzică, invitații au discutat despre valorificarea potențialului uman și importanța responsabilității sociale. Pe lângă multe cadouri și diplome, participanții au povestit istorii și au împărtășit bunele practici pe care le aplică.

vioara

Gazda  evenimentului a fost Muzeului Național de Artă a Moldovei. Fiind recent renovat, acesta mai are nevoie de investiții suplimentare, astfel toți doritorii au putut contribui primind în schimb un cadou din partea organizatorilor.

Margarita Dimitriev, stagiară