Dacă vrei un desert sănătos și delicios, care practic se topește în gură, ai nimerit unde trebuie. Această rețetă e indicată pentru un mic dejun de weekend sau un desert pentru cei mici. E fără făina și ingredientul secret constă în brânza de vaci!

Ingrediente: 

  • 500 de mililitri de lapte,
  • 6 ouă,
  • 5-6 linguri de amidon,
  • 300 de grame de brânză de vaci,
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui,
  • zahăr, după gust,
  • smântână.

Preparare:

Se bat 5 ouă cu zahăr și se amestecă continuu. Se adaugă amidonul. Amestecați până se obține o masă omogenă. Se adaugă laptele și uleiul, se amestecă. Se lasă la temperatura camerei 15 minute.

Se unge tigaia cu ulei de floarea soarelui sau slănină. Se toată aluatul în tigaie și se prăjesc clătitele doar pe o parte.

Umplutura: se freacă brânza de vaci cu zahărul și oul rămas. Se poate completa umplutura cu mac sau cu stafide. Se așază câte o porție de umplutură pe fiecare clătită, pe partea care nu a fost prăjită și se rulează.

Se așază clătitele într-un vas de lut sau ceaun, se unge fiecare strat de clătite cu smântână și unt topit. Se bagă vasul la cuptorul preîncălzit până la o temperatură de 180 de grade și se lasă înăuntru pentru 10-15 minute. Timpul de coacere poate să difere de la un cuptor la altul.

Poftă bună!

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Vezi și: Canapele de mămăligă cu cremă de brânză. Încearcă o combinație inedită cu somon afumat

Distribuie articolul: