Clătitele sărate sunt un adevărat răsfăț al papilelor gustative. Prin urmare, pentru rețeta de astăzi, recomandăm niște clătite cu ou, pui și ciuperci, perfecte pentru o cină inedită în familie. Ai nevoie de puține ingrediente și sunt gata într-un timp record!

Ingrediente clătite cu pui și ciuperci:

  • 4 ouă
  • 2 căni smântână
  • 1 cană ciuperci feliate
  • 1 cană ceapă tocată
  • 1 cană pui bucățele
  • 4 felii de bacon gătite crocant și tocate fin
  • Sare și piper
  • Ulei (pentru gătit)

Mod de preparare clătite cu pui și ciuperci:

Bate ouăle cu puțină smântână și sare și piper după gust. Într-o tigate încinsă și unsă cu ulei, toarnă ½ din mixul cu ou până acoperi fundul. După 1-2 minute, întoarce clătita din ou pe partea cealaltă. Repetă până la terminarea amestecului de ou. Rumenește puiul, ceapa și ciupercile, adăugând sare și piper. Adaugă baconul și o cană de smântână și gătește până când smântâna este fierbite și puțin îngroșată. Împarte puiul și ciupercile între cele patru clătite, apoi împăturește. Adaugă baconul deasupra fiecărei clătite. Opțional: bate restul de smântână până se întărește puțin, cu un vârf de sare, apoi servește alături de clătite.

Distribuie articolul: