Se pare că în, sfârșit, Circul din Chișinău își va relua activitatea, iar asta pentru că acesta urmează a fi renovat. Reparațiile vor fi posibile datorită unui proiect în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”.

Uniunea Europeană susține efectuarea lucrărilor de restaurare la Cetatea Tighina și la Circul din Chișinău conform standardelor internaționale. Este vorba despre un proiect în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

„Uniunea Europeană este încântată să poată participa la acest proiect de restaurare pe termen lung, pentru care au fost alocate aproximativ 2,5 milioane de Euro până în 2021. Acest complex istoric este unul de importanță națională și internațională, cu perspective turistice semnificative”, a declarat Fabien Schaeffer, manager de program în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Programul a comandat realizarea unui studiu de expertiza tehnică și design, în baza căruia vor fi stabilite cele mai afectate porțiuni, care au nevoie de intervenții urgente, precum și lucrările necesare.

Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

Mai multe despre Programul finanțat de Uniunea Europeană „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova, poți vedea aici.