Mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova au fost decorați, de către Nicolae Timofti, cu distincții de stat, săptămâna trecută. Cinci dintre aceștia au fost decorați, pe 24 de cembrie, cu Ordinul Republicii – cea mai înaltă dintre toate distincțiile. Cine sunt doamnele devenite posesoare ale acestui ordin suprem, pentru merite excepționale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei și al omenirii, aflați mai jos.

Potrivit serviciului de presă al președinției, prin decret prezidențial, în semn de înaltă apreciere a contribuției la promovarea reformelor bazate pe valorile și standardele europene, pentru merite deosebite în asigurarea negocierii, semnării şi ratificării Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, aportul la liberalizarea regimului de vize cu statele membre ale UE și ale spațiului Schengen și activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe plan internațional Nicolae Timofti, a acordat Ordinul Republicii pentru doamnele:

Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene:

Ana Guțu, preşedinte al Comisiei pentru politică externă şi integrare europeană a Parlamentului. „Mulțumesc președintelui Nicolae Timofti pentru apreciere. E meritul inclusiv al familiei mele, care este universul meu și eterna sursă de inspirație”, a mărturisit Ana Guțu, într-un mesaj publicat pe internet.

Liliana Palihovici, vicepreședinte al Parlamentului:

Lista completă a cetățenilor decorați cu înalte distincții de stat o găsiți pe pagina web a președinției.

Foto: Președinte.md

Distribuie articolul: