Cinci motive ca să petreci Ziua Vinului la Castel Mimi!

Ziua Vinului va fi marcată cu mult gust, pe 3 octombrie, la Castelul Mimi din localitatea Bulboaca, Anenii-Noi. Iată cinci motive pentru care să alegi această destinaţie pentru impresii de neuitat!

  • Cunoaşte-ţi istoria!

Castelul Mimi va fi deschis publicului larg, în premieră, după multe decenii. Primul chateau vinicol din Moldova a fost construit în 1893 de ultimul guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi. Monumentul de arhitectură a fost ascuns de ochii lumii mai bine de un secol, acum fiind într-un amplu proces de restaurare. Nicio altă unitate vinicolă din Moldova nu are o istorie atât de bogată!

logo_castel-mimi

  • E sărbătoare şi răsună muzica!

Un spaţiu amenajat pe o suprafaţă de aproape 1000 de metri pătraţi va fi dedicat sărbătorii. Castel Mimi şi-a propus să organizeze un eveniment ca la carte! Dacă va fi vreme bună – welcomme; dacă plouă – nu te plouă, oaspeţii vor fi dosiţi sub un acoperiş de nădejde. Evenimentul va începe la ora 11:00 şi va fi însoţit de un program artistic special, cu show-uri şi concursuri tematice.

  • La plăcinte – înainte!

Cele mai alese vinuri – de la tulburel, la vinuri de colecţie – vor fi asociate cu cele mai bune mâncăruri, tradiţionale şi nu doar. Plăcinţelele gătite de cele mai bune gospodine din Anenii-Noi şi frigăruii copţi de cei mai iscusiţi bucătari ai neamului te vor face să înţelegi că viaţa trebuie trăită cu gust.

  • E aproape!

Castel Mimi este amplasat la numai 35 de kilometri de Capitală. Poţi ajunge aici cu maşina personală, cu microbuzul şi autobuzul sau chiar cu bicicleta. Eşti romantic? Hai cu trenul, el circulă până aici. Nu ai nevoie de cazare pe noapte şi după o zi petrecută pe cinste poţi reveni când vrei acasă. Un taxi de 100-120 de lei – să fie asta cea mai mare problemă pentru 4 persoane bine dispuse!

  • Copiii – la teren; părinţii – în beci!

Pentru vizitatorii cu copii va fi amenajat un teren de joacă cu animatori și supervizori, unde cei mici şi dragi nouă se vor putea distra pe tot parcursul zilei. Timp în care părinţii vor putea da o fugă în beciurile lui Constantin Mimi. Mmmm, ce arome, ce istorii şi poveşti, şi ce vinuri bune se ascund aici! Hai!

 

 

 

Distribuie articolul: