Se pare că, Chișinăul este una localitate din țară care nu alocă resurse financiare pentru cadourile copiilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Astfel, o mămică, care în același timp este și o activistă comunitară a venit cu un apel direct către autorități.

Elena Nofit este mămică a doi copii, activistă comunitară și fondatoarea platformei civice online „ Maternitate Altfel”. Tot ea este cea care astăzi, a venit cu un apel către consilierii municipali și primarul general al orașului Chișinău, prin care a abordat un subiect destul de important. Iată ce povestește ea pe pagina ei de Facebook.

„Azi la şedința CMC am venit cu un apel către consilierii municipali şi primarul general Ion Ceban, prin care am cerut autorităților locale să identifice, în regim de urgență, resurse financiare pentru cadourile copiilor de sărbători, cel puțin pentru cei din grădiniţe şi să fie inclus în bugetul municipal 2020, o linie financiară pentru această cauză.

La acest moment avem deja un sector #Buiucani, care s-a autosesizat şi au alocat bani pentru toți copiii din grădiniţele acestui sector. Luni, Viceprimara Angela Cutasevici, va convoca o şedință, cu direcția finanțe, pentru a identifica resursele necesare pentru a asigura preşcolarii cu daruri din partea Primărie Chişinău”, a scris Elena.

„Menționez că Chişinăul este unica localitate din țară, care nu oferă cadouri copiilor. Mulțumesc Ivanov Dumitru pentru invitație, Angela Munteanu Pojoga, şi Direcția învățământ Buiucani, pentru autosesizare”, a conchis Elena.

Menționăm că, postarea activistei a stârnit atenția internauților care au susținut inițiativa Elenei Nofit: „Bravo dna Elena Nofit! Să dea Domnul să se gândească aleșii noștri și la bucuria copiilor! Vă susțin inițiativa!”, „Am urmărit și am apreciat implicarea dvs la acest subiect. Bravo”

Unii însă consideră că există o explicație pentru care „Chişinăul este unica localitate din țară, care nu oferă cadouri copiilor”.

„Sa nu uitam că, copiii din capitală au și un nivel de trai mai înalt decât copiii de la sate”, a scris un internaut.

Este de menționat că după apelul lansat de Elena Nofit, în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău, Primarul general, Ion Ceban a solicitat funcționarilor responsabili de domeniile: educație și buget, de a identifica, în regim de urgență, sursele necesare pentru achiziționarea cadourilor de Revelion pentru copiii din grădinițe, la matineele.

De asemenea, Consiliul municipal Chișinău, urmează să asigure în bugetul pentru anul 2020, o linie bugetară specială pentru asigurarea copiilor din instituțiile de educație timpurie cu cadouri de sărbătorile de iarnă.

Sursa foto: Facebook

Distribuie articolul: