Acum, că vara și-a făcut simțită prezența și mercurul a început să urce în termometre, tendința este să mâncăm alimente fresh, salate și cât mai puține grăsimi.

Deși sunt prăjite de obicei, chifteluțele pot fi gătite și la cuptor, pentru persoanele care vor să renunțe la prăjeli. Și cum sunt din carne de curcan, sunt sărace în calorii și absolut delicioase.

Ingrediente:

– 500 de grame de carne tocată de curcan
– o ceapă tocată
– un cățel de usturoi, mărunțit
– o felie de brânză feta
– sare
– piper
– un ou

Pentru tzatziki:

– doi castraveți tocați
– iaurt grecesc
– 4-5 căței de usturoi, dați prin răzătoare

Pentru salată:

– ruccola
– salată verde
– roșii cherry
– ulei de măsline
– lămâie

Mod de preparare. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Pune ingredientele pentru chiftele într-un bol apoi modeleaz-o pe fiecare, în palmă. Pe o tavă așează o hârtie de copt și pune fiecare chifteluță. Lasă-le 20 de minute la copt, apoi pune-le să se răcească. Într-un castron, adaugă ingredientele pentru tzatziki și amestecă totul. Salata se face normal, punând toate ingredientele într-un recipient, iar la final se adaugă lămâie, sare, piper și ulei, după gust. Poftă bună!

Citește și: Cum faci Strawberry Shortcake, o rețetă foarte veche care conține doar 4 ingrediente

Distribuie articolul: