Cheesecake-ul este unul dintre deserturile de top, atunci când vine vorba despre preferințele împătimiților de dulce. Astăzi, vă prezentăm o rețetă rafinată, de cheesecake cu fructe. Ai nevoie de doar o oră pentru a-l pregăti și pentru a-ți delecta papilele gustative cu arome pe care nu le vei uita prea curând.


Ingrediente:

-200 g biscuiți simpli

-110 g unt topit

-50 g zahăr

-1 kg brânză moale

-3 linguri de făină

-350 g pudră de zahăr

-5 ouă

-o linguriță esență de vanilie

-o lingură coajă de lămâie

-80 ml frișcă

-200 g vișină și coacăză

-20 g amidon

capture-20170528-093205

Mod de preparare:

1.Se mărunțesc bișcuiții într-un aparat de bucătărie și se adaugă untul topit și zahărul. Se amestecă totul.

2.Compoziția obținută se pune într-o tavă tapetată pentru copturi și se dă la frigider pentru 15 minute.

3.Într-un bol, se amestecă brânza și făina cu ajutorul unui mixer. Se adaugă 250 g pudră de zahăr și ouăle, pe rând. După fiecare ou se mixează foarte bine.

4.La final, se adaugă esența de vanilie, coaja de lămâie și frișca. Se mixează.

5.Se toarnă totul peste biscuiții lăsați la frigider și se dă la cuptor pentru 40 de minute, la temperatura de 170 grade.

capture-20170528-093303

6.În acest timp, vișina și coacăza se pun pe foc, se adaugă câteva linguri de apă și se lasă 7-8 minute, amestecând constant.

7.Se separă fructele de sucul obținut, peste care se adaugă 100 g pudră de zahăr. Se amestecă și se adaugă amidonul. Se amestecă din nou și se dă la foc până aceasta nu devine o compoziție solidă, asemeni unui gem. La final, se amestecă împreună cu fructele.

8.După ce prăjitura a fost scoasă de la cuptor, se pune peste ea compoziția din fructe.

Cheesecake-ul este gata de a fi servit! Poftă mare să aveți!

Foto: Captură video