Ţi-e poftă de ceva dulce? Ce ai zice de un desert delicios, uşor de preparat cu care să te răsfeţi? Un cheesecake cu brânză de vaci şi căpşuni. Ingrediente

250 gr de biscuiți digestivi 200 gr unt topit 2 lingurițe cacao 1.5 linguriță scorțișoară Ingrediente pentru tort: 400 gr frișcă dulce bătută tare 500 gr brânză de vaci 200 gr. de zahăr tos 1 esență de vanilie 1 pliculeț gelatină dizolvat în 1/4 cană apă(sau 2 plicuri dacă scrie pe plic pentru 250 ml de lichid) 2 căni de căpșuni tăiate cubulețe.

Mod de preparare

1.Se pune gelatina în 1/4 cană apă rece cam o oră.
2. Biscuiții se sfărâmă în mixer, se amestecă cu untul topit, cacao și scorțișoară. Apoi se așează în formă de tort și se pisează bine.
3. Gelatina se încălzește după o oră pe foc, dar fără a o fierbe(dacă o fierbem își pierde calitățile). Se amestecă apoi cu brânza de vaci.
4. Frișca se bate tare. Se amestecă apoi cu brâza de vaci și cu căpșunile pisate.
5. Se asamblează tortul. Se dă la rece peste noapte. Serviți tortul ornat cu felii de căpșuni.

POFTĂ BUNĂ!!!

 

Distribuie articolul: