V-ați înșelat dacă ați crezut că morcovii se adaugă doar în bucatele sărate. Grație gustului, culorii și vitaminelor pe care le conține, această rădăcină vegetală poate conferi o savoare deosebită deserturilor. Mai jos, îți propunem o rețetă de chec deosebit cu morcovi (Carrot Cake), care poate încânta chiar și cele mai pretențioase gusturi.

Pentru prepararea rețetei de chec cu morcovi, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

– 3 morcovi mijlocii, spălați și curățați de coajă

– 2 pahare cu zahăr

– 2 pahare cu făină

– 3 ouă

– un pahar de ulei

– 1 linguriță de praf de copt

– nuci după gust

– sare după gust

– unt

– opțional: scorțișoară

Amestecați în blender toate ingredientele cu excepția făinii și a prafului de copt, apoi adăugați în acest amestec făina, praful de copt și amestecați bine masa într-un vas separat.

Tapetați cu unt și făină pereții tăvii de copt.

Turnați aluatul în tavă și puneți-l la copt pentru circa 50 de minte, la temperatura de 180 de grade.

Checul se va decora cu nuci, crema preferată, scorțișoară sau fructe.

Foto: judicialpeach.com

Distribuie articolul: