Parascovia Zolotco are 64 de ani și este pensionară de câțiva ani. Deși e la odihna bine meritată, încă este încadrată în procesul de predare ca profesoară în Liceul Teoretic din Boșcana, raionul Criuleni. „Activez deoarece vreau să-mi realizez visele din tinerețe”, spune Parascovia, Iată ce vise are femeia peste un an și ce-și dorește de la viață și guvernanți.

„Rămânând singură vreau să-mi refac viața, vreau să fie alături de copiii mei și nepoți, să îi pot ajuta. Pe copii să-și construiască viața lor, pe copii să-și termine studiile și să aibă și ei o viață mai bună, mai ușoară.

Viața este grea, dar noi trebuie să depunem efort pentru a depăși toate greutățile, Vreau la anul viitor să-mi văd familia sănătoasă, să-i știu lângă mine, să continue copiii ce au început și să aibă tot necesarul. Vreau să avem mai multă susținere de la Guvern, fiindcă dacă ei nu vor fi alături de noi, nu se vor coborâ la nivelul omului, nu vom avea nici noi o viață bună. Să vină și ei la sat, să lucreze aici, să trăiască de rând cu noi și numai așa vom trăi și noi bine, la anul și în alți ani care vor veni”, a spus Parascovia Zolotco.

Vezi AICI și celelalte vârste/femei din proiectul CEvreaEA.

Ne-am aventurat, în cinstea aniversării a celor 9 ani de activitate, în inițierea unui proiect cu femei și despre femei. Astfel, timp de 90 de zile, 90 de femei cu vârste diferite, vor răspunde la una dintre cele mai misterioase întrebări – „CE vrea EA?”.

Vezi și: Proiectul #CEvreaEA a ajuns la 63 de ani. Ce-și dorește peste un an Efimia Bivol, o femeie din Răzeni, Ialoveni (Video)