Cercetătorii de la Northwestern University au analizat datele provenite de la mai mult de 1,5 milioane de persoane care au răspuns la chestionare, descoperind că există cel puţin 4 trăsături de personalitate distincte: obişnuit, rezervat, egocentric şi model.

Noul studiu, condus de Luís Amaral de la McCormick School of Engineering, a fost publicat pe 17 septembrie în jurnalul Nature Human Behaviour. Descoperirile pot fi importante pentru experţii în sănătate mintală şi pentru managerii de la resurse umane, scrie Medical Xpress.

„Oamenii au încercat să clasifice tipurile de personalitate de pe vremea lui Hipocrat, dar studiile anterioare au găsit că multe clasificări nu au sens”, a precizat William Revelle, profesor de psihologie Weinberg College of Arts and Sciences şi co-autor al studiului. „Acum, aceste date arată că există densităţi mai mari de anumite tipuri de personalitate”, a adăugat acesta.

Totuşi, în psihologie, conceptul de trăsături de personalitate este controversat, având la bază descoperiri ştiinţifice puţine. „Diferite tipuri de personalitate au existat doar în literatura de ‘self help’ şi nu aveau loc în literatura de specialitate”, a precizat Amaral.

Distribuie articolul: