Viața femeii este o grădină în floare – anume asta și-a dorit să transmită fotografa franceză Alexandra Sophie, atunci când a conceput seria de fotografii „Jardin Fleuri”. Aceste fotografii naturale, dar împletite cu artă, evocă nimic altceva decât modul în care se modifică exteriorul și statutul femeii până când aduce pe lume o nouă viață. Cum arată seria de fotografii ispititoare, vedeți ami jos.

Proiectul franțuzoaicei Alexandra Sophie s-a născut încă anul trecut, dar rămâne a fi la fel de popular în rândul femeilor de toate vârstele. Totul a pornit de la fotografia „Blooming Garden”, ilustrând o mamă.

Care este mesajul transmis prin această serie de fotografii? Natura se află mereu în armonie cu corpurile femeilor. Viața, vârsta, timpul nu sunt altceva decât miracole ale naturii. „Mă simt binecuvântată să fiu femeie și să știu că în interiorul meu crește o semință. Jardin Fleuri este un omagiu adus naturii și tuturor femeilor”, mărturisește autoarea seriei incredibile de fotografii.

Autoarea accentuează că fotografiile sale nu sunt o generalizare a feminității. Pozele urmează o anumită linie și sfârșesc prin nașterea copiilor, însă nu neapărat toate femeile trec prin această ultimă etapă.

Din fericire, cele mai multe dintre noi au puterea incredibilă de a găzdui o viață în pântecele nostru și chiar dacă femeile pot alege să nu aibă copii, nu cred că ar trebui să nege prin faptul că nu vorbesc despre asta. Oricare ar fi alegerile lor în viață și poveștile lor personale, toate femeile sunt minunate!”, mai afirmă autoarea fotografiilor cu mesaj social.

Precum veți observa și în seria de fotografii care urmează, în poze sunt prezentate etapele maturizării sexuale ale femeii: copilăria, adolescența, pierderea virginității, sarcina și în sfârșit nașterea sau îndeplinirea misiunii pe Pământ a femeilor.

Foto: Alexandra Sophie

Distribuie articolul: