Cu siguranță că în perioada caldă a anului părul tău are nevoie de o îngrijire specială, pentru a preveni uscarea și decolorarea suvițelor. Pe lângă faptul că trebuie să ai o alimentație variată și să bei volumul minim de 2 litri de apă pe zi, cititoarele EA.md au grijă să ne propună 5 soluții inedite pentru ca în următoarea lună să nu ai doar un bronz perfect, ci și o podoabă capilară de invidiat.

În ultimul timp, pe internet e tot mai populară tehnica „Reverse Shampoo”. Nu este nimic deosebit, ci presupune doar aplicarea unei măști înaintea folosirii șamponului și nu după. Altfel zis, la schimbarea termenilor, suma se modifică! Nu-ți rămâne decât să încerci.

par sanatosSpray-ul cu zahăr e o metodă eficientă dacă îți dorești un păr mai voluminos și mai strălucitor. Pentru un spray home made ai nevoie de un păhar de apă, 2-3 cuburi de zahăr alb sau 3 lingurițe de zahăr cristale, un vaporizator.

Încălzește apa, adaugă zahărul, lasa-l să se răcească, toarnă-l în vaporizator și aplică pe părul uscat și de la distanță, pentru a evita încleierea firelor de păr.

După ce ți-ai spălat părul, clătește-l cu apă rece. Asta va face ca solzii de pe păr să se închidă, iar în rezultat părul va arăta mai sănătos și va reflecta mai bine lumina.

Când clătești părul, adaugă o linguriță de suc de lămâie. Acidul va face ca solzii să devină mai netezi – același rezultat!
Dacă nu ai reușit să aplici o soluție protectoare pe păr până să te prindă soarele, ar fi mai bine să recurgi la o coafură care să-ți expună la minim podoaba capilară către razele solare!

Foto: ultimatehairdynamics.com, shutterstock.com

Distribuie articolul: