Avem onoarea să vă informăm precum că, în continuarea acţiunilor de răsunet din 2014- 2016, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” organizează,  între  19  şi 27 ianuarie 2017, în cadrul proiectului TEATRU ROMÂNESC LA BUCUREŞTI, IAŞI ŞI CHIŞINĂU, un nou turneu în România. Spectatorii din ţară vor avea ocazia să aprecieze trei din cele 5 premiere produse în ultimul an.

În zilele de 20, 21, 22 ianuarie 2017, pe scena Sălii Studio a Teatrului Naţional Ion Luca Caragiale din Bucureşti, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău prezintă trei spectacole de succes:

În ochii tăi fermecători, după Gib Mihăescu, în regia lui Alexandru Vasilache, ne vorbeşte despre erotica obsesivă ce animă opera lui Gib Mihăiescu, despre contrastul dintre senzual şi spiritual, prezentate în ritm de tangou şi romanţă.                  

Aveți ceva de declarat? de Georges Feydeau, în regia lui Petru Hadârcă este o comedie spumoasă despre anonimi, impostori, gelozie și focuri hilare de dragoste rănită. Un spectacol care nu îți dă răgaz de gândire, ci doar o poftă pantagruelică de râs!

Casa Mare de Ion Druță, regia Alexandru Cozub, este o… casă ceva mai specială şi foarte sensibilă. Casa Mare simbolizează colțișorul sufletului unde omul își păstrează ce are mai curat și mai nobil. Cu o încărcătură profund poetică, capodopera lui Ion Druță, Casa Mare, reprezintă totodată un simbol al fericirii și al deznădejdii, într-o frumoasă poveste de dragoste.

Cartea „Adevărata istorie a Teatrului Național din Chișinău”, în două volume, va fi lansată în cadrul Turneului București-Iași-Chișinău 2017.

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” (TNME) din Chişinău este opera de cultură realizată în urma actului Unirii de la 1918. Două volume dedicate formării și istoriei acestui Teatru – Geneza Teatrului Național din Chișinău: 1818–1960 de Iurie Colesnic și O cronică a Teatrului Național Mihai Eminescu din Chișinău: 1918–1930 îngrijit de actorul şi regizorul Petru Hadârcă, directorul general al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, Artist al Poporului, laureat al Premiului Naţional vor fi lansate la București și la Iași, în cadrul celei de a patra ediție a turneului devenit deja tradițional, Teatru românesc la București, Iași și Chișinău.

Aceleaşi montări de succes se vor juca şi la Iași, în Sala Mare a Teatrului National „Vasile Alecsandri”, pe 24, 25, şi 26 ianuarie.

Vă aşteptăm cu drag la teatru!

Tel.informaţii: 069734136 /  067437407

Distribuie articolul: