Vestimentația primelor doamne a fost mereu în vizorul criticilor de modă. Și totuși, stilul unei Prime Doamne este în stare să o transforme într-un style icon, să trezească discuții și să facă istorie, așa cum au făcut și eroinele noastre.

Potrivit revistei Los Angeles Times, atunci când privim în trecut putem spune că cea care a devenit „Întâia Prima Doamnă a Statelor Unite”, a fost influiențată să renunțe la moda stilului vestimentar britanic, foarte popular în acea perioadă și să opteze pentru vestimentația creată in America, pentru a promova țara.

Totuși, una dintre cele mai populare Prime Doamne, Jackie Kennedy a „îndraznit” să încalce regulile nescrise privind portul soției șefului de stat. Aceasta purta mereu haine confecțioate de casa de modă a designerului Hubert de Givenchy in Paris, dar și de americanul Oleg Cassini, iar stilul ei continuă să inspire până astăzi.

Timp de opt ani în care soțul său a fost președintele SUA, Michelle Obama a optat atât pentru ținute de lux, cât și pentru vestimentația produsă de designerii mai puțin cunoscuți din țară. optând și pentru mărci de larg consum.

Distribuie articolul: