Se fac 42 de ani de când se desfășoară, anual, competiția „National Rotten Sneaker Contest" în orașul New York.

Șapte tineri au concurat în acest an, iar câștigătorul este puștiu Connor Slocombe, în vârstă de 12 ani, acesta fiind declarat deținătorul celui mai „puturos” pantof. El a participat la această competiție de trei ori în anii precedenți, însă nu a reușit să obțină trofeul competiției. De această dată, s-a pregătit cum se cuvine, aflăm de pe agerpres.ro.

032912571100727781

„Mătușa mea are o fermă și uneori o ajut. Atunci când văd excremente de animale calc în ele ca să murdăresc pantofii”, a declarat mândru Slocombe. „Iar când mergem la pescuit, calc în măruntaie de pește”, a completat el.

Toți cei patru membri ai juriului care au ales desemnat câștigătorul concursului, desfășurat la „Ripley’s Believe It or Not!” din Times Square, s-au strâmbat la mirosul pantofului uzat al lui Slocombe. George Aldrich, expert în chimie în cadrul NASA, a declarat că Slocombe a reușit să recreeze toate izurile într-un singur pantof:

„Unul este de mucegai, altul e cel înțepător care îți strâmbă nasul și îți face ochii să lăcrimeze, apoi urmează senzația de vomă, o reacție involuntară. El le-a avut pe toate acestea.”

Slocombe a primit un premiu de 2.500 de dolari și bilete pe Broadway. Concursul a fost inițiat în 1974 de proprietarul unui magazin cu articole sportive din Vermont pentru a-și promova o nouă linie de pantofi sport.