Ultimul trend în materie de vopsire a părului chiar ne miră, după ce tot mai multe femei aleg să devină mai tinere, vopsindu-și părul. Tot mai multe utilizatoare de Instagram se declară fane ale vopselei de păr de culoare gri. Inspirate sau nu de filmul „50 Shades of Grey”, fashionistele tinere tind să aducă gri-ul în părul lor, indiferent de sacrificiu!

Jean Paul Gaultier a fost primul designer care s-a gândit să aducă în modă nuanța gri a părului. Modelele care apăreau pe podium, promovând colecțiile toamnă-iarnă din 2011, afișau niște nuanțe cromatice ale părului absolut neașteptate: diferite nuanțe de gri!

Foto: Instagram @jenmiamakeup

Foto: Instagram @jenmiamakeup

Un an mai târziu, Kelly Osbourne și Kate Moss afișau look-uri argintii și abia după ele, și celebrități, de la Rihanna, la Nicole Richie, au început să experimenteze cu acest truc de hair style!

Brooke Bohan, specialist în tehnicile de vopsire a părului, susține că alegerea nuanțelor de gri nu este cea mai ușoară decizie, mai ales că nu se realizează atât de rapid, precum ne-am fi imaginat. „S-ar putea să arăți cu totul fabulos, dacă vopsirea este făcută de un adevărat profesionist, dar culoarea gri este foarte dificil de obținut și este imposibil să nu vă deterioreze părul”, afirmă aceasta, potrivit Huffington Post.

foto: Instagram @batalashbeauty

foto: Instagram @batalashbeauty

„Primul pas trebuie să fie consultația specalistului. Va dura aproximativ 6 luni ca să obțineți o culoare gri superbă, în funcție de culoarea nativă a părului vostru. Odată ce clienta alege o culoare cât mai naturală posibil, tehnica de decolorare a părului va face părul deschis, pentru ca mai apoi să-i confere o nuanță anumită de gri. Trebuie să alegeți un salon de frumusețe care vă inspiră credibilitate, pentru că este ușor să-ți decolorezi părul, dar se întâmplă tot mai rar ca tehnica de decolorare și apoi vopsire să fie executate în mod corespunzător”, mai declară specialistul.

foto: Instagram @_sparklingqueen

foto: Instagram @_sparklingqueen

Diane Keaton, Dame Judy Dench, și Helen Mirren deja și-au schimbat exteriorul în primăvara anului 2015, asociindu-l cu tunsori trendy. Important este că părul de culoare gri oferă o strălucire măgulitoare și sporește și mai mult feminitatea purtătoarei.

Pentru a vă păstra tonurile superbe de gri, este de ajuns să folosiți un șampon care nu va decolora vopseaua și nu va crea efectul de păr gaben.

Distribuie articolul: