Ingrediente:

– 4 Portocale.
– 2.5 pahare de zahăr.
– 2 pahare de apă.

Mod de preparare:

1. Spală bine portocalele. Fă câteva tăieturi pe coji și scoate-le de pe miez. Elimină partea albă din interior și taie coaja în fâșii.
2. Înmoaie coaja în apă rece, pentru 2 ore.
3. Încălzește la foc mic 2 pahare de apă cu zahăr. Se fierbe până la dizolvarea zahărului.
4. Adaugă coaja și fierbe-o la foc mic până se înmoaie. E de ajuns 30 de minute.
5. Răcorește o fâșie de coajă și gust-o dacă îți place textura.
6. Scoate coaja din sirop cu ajutorul unei site, înmoaie-o în zahăr și pune-o pe o tavă acoperită cu hârtie.
7. Păstrează confiatele într-un borcan închis ermetic.

Notă! În loc de zahăr, poți înmuia coaja în ciocolată topită. Vei obține bomboane din portocală. mXhyScNVSic

Distribuie articolul: