Visul oricărei femei este la o piele cu un aspect sănătos și strălucitor. Există însă destule obiceiuri, aparent inofensive, care pot afecta serios pielea, contribuind la îmbătrânirea prematură a acesteia. Renunță sau ferește-te de ele și dă o șansă în plus pentru vitalitatea și finețea tenului tău! 

Fumatul, expunerea prelungită la soare, o dietă neechilibrata bazată pe multe dulciuri, un stil de viață nesănătos, stresul, anxietatea, o rutină inadecvată de îngrijire a pielii reprezintă câteva dintre obiceiurile rele care pot avea efecte secundare, nocive, asupra pielii. 

Expunerea la soare

Știai că razele ultraviolete sunt responsabile pentru 80% din cazurile de îmbătrânire prematură? De fapt razele UV nu-ți colorează frumos doar stratul exterior al pielii, ci pătrund mult mai adânc, deteriorând stratul de colagen și deshidratând pielea. Este foarte important să conștientizezi acest lucru și să acorzi atenția cuvenită protecției solare pentru a evită efectele îmbătrânirii provocate de soare care poate detemina apariția ridurilor, pistruilor, diverselor pete inestetice, și chiar a cancerului de piele. Aplică întotdeauna cantități generoase de creme sau loțiuni de protecție solară, de preferat cu 30 de minute înainte de a te expune la soare. Cu toate acestea, evită soarele între orele 10 și 16.

Fumatul

Este deja cunoscut faptul că fumatul este un dușman de temut al pielii ,întrucât cauzează riduri premature nu doar pe față, ci și pe corp. Semnele nu sunt vizibile imediat, dar după 10 ani de fumat vei putea obseva efectele nefaste cauzate de acest obicei, care din păcate sunt ireversibile. Poate te întrebi cum acelereaza fumatul procesul de ridare al pielii. Specialiștii sunt de părere că fumatul îngustează cele mai mici vase de sânge din straturile îndepărtate ale pielii, fapt ce provoacă scăderea fluxului sanguin. În consecință, pielea este lipsită de oxigen și nutrienți, cum ar fi și vitamină A, esențiale pentru sănătatea ei. În plus, fumatul alterează colagenul și elastină, care sunt responsabile pentru rezistentă și elasticitatea pielii.

  Ten sanatos

Dietă nesănătoasă bazată pe multe dulciuri  

Se spune că pielea frumoasă este reflecția unui corp sănătos. O serie de studii au demonstat că ceea ce mănânci influențează în mod direct starea de sănătate a pielii. O dietă bogată în antioxidanți, minerale și vitamine este extrem de benefică. Mănâncă fructe și legume, cereale integrale, proteine slabe și nu ignoră acizii grași esențiali din uleiul de peste. Stai cât mai departe de alimentele nesănătoase și elimină din dietă ta grăsimile, zahărul și sărea. Cu siguranță îți va fi imposibil să elimini complet zahărul, dar trebuie să conștientizezi faptul că o dietă bogată în dulciuri alterează colagenul și elastină, răspunzătoare de un ten impecabil.

Îngrijirea inadecvată a pielii

Studiile au demonstat că există două tipuri de îmbătrânire: internă și externă. În cazul în care primul nu poate fi prevenit, întrucât este un proces natural al organismului, cel de-al doilea fiind provocat de o serie de factori de mediu, ar putea fi oarecum încetinit. În acest sens, este indicat să îmbrățișezi o rutină cât mai sănătoasă de îngrijire a pielii. Află ce fel de tip de piele ai, folosește produse adecvate, acordă o atenție deosebită demachierii și hidratării, exfoliază și aplică măști o data pe săptămâna.

Stresul

Gestionarea stresului este vital atunci când vine vorba de îmbătrânirea pielii, întrucât acesta crește riscul bolilor de piele, dar și a îmbătrânirii premature. Pe termen lung, stresul cronic duce la apariția ridurilor la o vârstă relativ tânără. Anxietatea, depresia și lipsă de somn pot declanșă o serie de probleme ale pielii. Încerca să elimini stresul din viață ta și să faci numai lucruri care te bucură!

Sursa: lyla.ro

Distribuie articolul: