Mirela Șuta este o româncă din Satu Mare, povestea de succes a căreia a pășit demult granițele României. Acum, este antreprenoare de succes în Portugalia, deținând o proprie rețea de clinici de înfrumusețare. „Am venit și m-am angajat ca spălătoreasă de vase la un restaurant”, își amintește Maria, despre începutul acestei căi dificile. Care e istoria succesului său, vedeți ami jos.

Mirela Șuta locuiește acum la Estoril, într-o casă din secolul al XVIII-lea, în valoare de 2 milioane de euro, însă primele zile de aflare a sa în statul portughez au fost de departe optimiste.

Diminețile sale încep cu dejunul la o terasă, în compania soțului și a unui violonist care interpretează live opere ale muzicii clasice. Atunci când a ajuns în premieră în Portugalia, Mirela, care era absolventă a unei Facultăți de Medicină, își spunea că vrea să ajungă cel mai sus și a reușit.

„Am vrut să-mi cumpăr o casă în Estoril, să se afle în punctul cel mai înalt și să fie cea mai frumoasă. Aici am vrut să îmi construiesc istoria, să-mi fac ambiția, tenacitatea, perseverența.

Acum 17 ani, am venit și m-am angajat ca spălătoreasă de vase la un restaurant. După o săptămână am renunțat și am zis că asta nu e de mine.

Fratele meu lucra pe un șantier și după 3 luni ne-am gândit să ne facem o firmă de construcții. Noaptea distribuiam flyer-ele, iar ziua ne făceam treaba pe șantierele mici. A fost o aventură foarte frumoasă. Am învățat să pun gresie, faianță, cărămidă, să văd dacă ceva este sau nu pus strâmb.

Încercam să fim foarte serioși, punctuali și asta ne creștea credibilitatea. Am început de la zero, dar am ajuns la construcții de case, de blocuri, renovări de multe proprietăți și palate”, spune antreprenoarea.

vdf

Încercând și eșuând să își deschidă o firmă similară de construcții acasă, Mirela Șuta a revenit în Portugalia, având în față exemplul medicului român Ana Aslan. Apoi a investit 100.000 de euro pentru a deveni distribuitoare a brandului Gerovital – acum un fenomen în rândul femeilor din Portugalia. A urmat deschiderea primei clinici de tratamente de înfrumusețare, slăbire și anti-îmbătrânire. În câțiva ani, și-a deschis o întreagă rețea, care îi aduce încasări de 400 de mii de euro în fiecare lună.

„A fost foarte greu și mi-a reușit prin a vorbi despre Ana Aslan și tratamentele sale revoluționare. În clinici ofer multe informații din România. Le aduc aici, pentru că au multă vizibilitate. Cât așteaptă clientele, văd colțul meu românesc”, mai spune Mirela.

Antreprenoarea este căsătorită, iar Renato, soțul său, este brazilian și muncește alături de ea.

1

Foto: captură video

Sursa: „În premieră cu Carmen Avram”