Roman Iagupov este artistul care își afișează cu siguranță cel mai rar în presă, viața privată, astfel că puțin au avut ocazia să-i cunoască persoana în raport cu femeile. A acceptat însă să vorbească deschis despre familie, femei și muzică în ajunul Zilei Internaționale a Femeii, în cadrul proiectului „Ce vor femeile?!”

Nu știu cum alții, dar eu sunt un norocos. Am comunicat, am prietenit și apoi am format cuplu cu femei deștepte, cu care am avut întotdeauna ce să vorbesc.

Acum am a doua familie, însă prietenesc cu prima soție pentru că avem copii în comun.

Bineînțeles că femeile au insuficiență de atenție, însă femeile sunt o creație mai rafinată, mai delicată. Le pot compara în această lume a bărbaților, cu niște flori rare.

Dojenelile adresate bărbaților se bazează pe faptul că ei sunt ocupați să câștige bani, să facă politică, afaceri și altele.

Nu pot să spun că sunt un romantic și generos în complimente, însă încerc după putințe și eu cred că toți bărbații trebui să acorde o mai multă atenție femeilor de lângă ei. Să nu le perceapă pe femei, drept o ființă firească, care gătește și spală.

Dacă femeia va tăcea și va răbda atunci bărbații i se vor „sui în cap”.

În primul rând, între un bărbat și o femeie trebuie să fie dragoste și armonie. Dacă asta lipsește, atunci nu știu.

Cred că într-o familie trebuie să fie echilibru. Soțul și soția sau, nu știu, iubiții trebuie să fie potriviți unul pentru altul, să trăiască în armonie, să aibă aceleași interese, să fie la același nivel mental.

Pentru mine familia este, în primul rând, casa. Locul unde te iubesc, te așteaptă, unde este confort, unde poți să te izolezi de problemele cotidiene, de stresuri. Familia mai este vatră și o lege morală, cu încredere și anumite reguli. Dealtfel asta nu este o familie adevărată, ci doar superficială.

Femeia independetă este cea care are propria viziune, ea nu are nevoie de bani de la soț, ea are activitatea ei, hobby-ul ei. Este dezvoltată, modernă.

Cred că femeia deja a obținut totul, iar bărbații au început să dispară. Bărbații adevărați au devenit blânzi.

Asta vine de la confort. Dacă are mult confort, dacă bărbatul nu știe să meargă la vânătoare sau la pescuit, nu știe să facă focul, să rabde durerea. Dacă el devine mai fin, atunci încetează să mai fie bărbat.

Soția mea are atâtea calități pozitive, încât eu învăț de la ea. Am ce învăța de la ea. Ea e educată perfect, ea are un gust bun, mă ajută în multe. Este o persoană foarte creativă. De aceea, când te afli alături de o astfel de femeie, simți concurență și devii mai bun.

Este foarte important. Bărbatul trebuie să fie sprijinul femeii și invers.

Cred că în mod egal, însă bărbatul trebuie să fie bărbat. Ce înseamnă bărbat? Cine e un bărbat? Este un apărător. El trebuie să țină „pereții” și familia. Fără trădări.

Eu cred că soția mea nu a reușit să se manifeste până la urmă, deși are un mare potențial. Pur și simplu la toți le este frică de femeile deștepte. Ele reprezintă o concurență și toți se tem de ele.

Eu vreau ca fiica mea să fie ea însăși. Eu nu-i insuflu să fie cea care eu îmi doresc.

Noi toți vrem copiii noștri să fie decenți, cu morală, sinceri, deștepți, să facă alegeri corecte, să evite neplăcerile, să învețe și să fie fericiți. Toți părinții își doresc asta.

Eu nu știu cum să educ copiii, eu nu am avut timp pentru asta, nu m-am pregătit și nu am studiat literatură, însă eu știu că e interzis să bați copiii. Ei sunt deja formați și au nevoie doar să se afirme.

Aș puteasă să le compar. Eu cred că femeia din Moldova este strălucitoare. Ea le arată tuturor că este femeie. Se îmbracă mereu foarte frumos, pentru că ea nu știe ce va fi mâine. Ea caută un bărbat puternic și încrezut pentru că vrea să trăiască și să-și creeze o familie. Femeile din Moldova, în comparație cu bărbații sunt foarte îngrijite.

Nouă bărbaților ne-a mers cu asemenea femei, însă femeilor, pe semne nu prea. Nu vorbesc despre toți, însă femeile de la noi sunt strălucitoare.

Nu aș vrea să prezic viitorul. Noi am marcat 20 de ani ai trupei la Chișinău, la Moscova, la București și acum ne pregătim să dăm două concerte în Rusia. Recent am filmat un videoclip cu Igor Cobîleanschi  pentru piesa „Sunt Hoinar, Sunt Lăutar”, iar acum pregătim ceea ce am visat de mult timp, încă atunci când erau populare concertele acustice unplugged la MTV.

După ce am evoluat alături de Orchestra Simfonică la Palatul Național „NicolaeSulac” am decis să luam un cvartet sau un cvintet de vioară și să facem un adevărat unplugged, un concert acustic.

Eu nu iubesc să mă laud sau să arăt fotografii de familie, momente din viață. Eu cred că viața privată e privată, e închisă. Eu nu iubesc așa ceva.

În orice trebuie să fie echilibru. Eu sunt fericit pentru ceea ce am și cel mai important este să te strădui să fii sincer și să scrii muzică bună.

Vreau să le doresc tuturor femeilor, dragoste. Să fie iubite, să se simtă femei adevărate, să aveți întotdeauna posibilitatea să vă bucurați și să găsiți acel bărbat care va putea să vă facă fericite.

Fără voi, noi bărbații ne-am sufoca unul pe altul. Eu vă iubesc și vă felicit cu sărbătoarea care vine

 

Distribuie articolul: