De obicei, atunci când suntem stresaţi, simţim nevoia să mâncăm dulciuri sau produse foarte bogate în carbohidraţi, dar acest lucru nu face decât să agraveze situaţia şi ne vom simţi şi mai rău. Potrivit descopera.ro, profesorul David Ludwig, de la Universitatea Harvard, spune că de multe ori ne învârtim într-un cerc vicios, pentru că aceste alimente duc la scăderea hormonilor şi a nivelului de zahăr din sânge, fapt care provoacă un nou stres.

În cadrul unui studiu, el a observat cum un adolescent care a mâncat la micul dejun cereale instant a suferit după câteva ore o creştere foarte mare a nivelului de adrenalină.

Sfatul lui Ludwig este că atunci când suntem stresaţi ar fi indicat să mâncăm peşte, aliment care conţine acizi graşi omega3, care protejează de stres neuronii. De asemenea, un rol benefic îl au ouăle consumate cu legume şi cu seminţe de dovleac, mai informează sursa citată.

Potrivit psihiatrului Drew Ramsey de la Universitatea Columbia, seminţele de dovleac conţin magneziu şi zinc, minerale care reduc anxietatea şi fortifică sistemul imunitar.

Dacă vrem neapărat un desert, ciocolata neagră este cea mai bună, pentru că îmbunătăţeşte starea de spirit.

Distribuie articolul: