Atunci când nu ai timp să gătești bucate alese, prepară lavaș cu salam și cașcaval. Este o rețetă ușoară și rapidă, pe care o poți servi la micul dejun sau ca o gustare de prânz și cină.  Poți utiliza orice salam, după referință.

 În loc de ciuperci poți adăuga castraveți marinați sau ardei gras. Mai pe scurt prepară lavașul armenesc cu ingredientele pe care le ai la îndemână.
Vei avea nevoie de:Lavaș armenesc — 2 bucăți.
Cașcaval topit – 100 grame.
Șampinioane (marinate) — 100 grame.
Brânză olandeză — 200 g.
Salam (afumat) — 200 g.
Smântână— 2 linguri
Ulei vegetal (pentru prăjire) — 80 ml.

Mod de preparare:
– Taie salamul în fâșii, iar șampinioanele în cuburi mărunte.

– Amestecă cașcavalul topit și smântăna, apoi aplică uniform crema pe suprajața lavașului.
– Adaugă salamul, ciupercile și cașcavalul ras prin răzătoare.
– Rolează lavașul într-un strat subțire și taie în bucăți egale.
– Prăjește lavașul pe o tigaie fierbinte cu ulei vegetal, pe ambele părți, până se rumenește. Pune lavașul prăjit pe un șervetel de hârtie pentru ca să se absoarbă excesul de ulei.
Poftă bună!
lGsq64Xs7NE
8MZARwFK9YQ
tWpGBXLemRQ
9KLs50FNSyI

NRHAvZXdAyU
AbA8khGgQ1s
CktX0iHDWOo
Rețetă oferită de Elena Musulega

 

Distribuie articolul: