Toamna își face tot mai simțită prezența. Noptea, seara și dimineața deja avem nevoie de vestă, geacă… iar în curând, după primele ploi de toamnă, vom apela și la cizmulițe sau paltoane. Dacă te-ai plictisit de tot ce mai ai prin garderobă, iată ce recomandări au celebrii designeri în materie de mantouri și paltoane pentru toamna 2014.

Printurile Versace, Ferragamo, Armani, Prada, Louis Vuitton cu tendințele pentru toamna și iarna 2014 au apărut deja, așa că putem trage primele concluziile despre ce se poartă în sezonul rece. Vom fi la modă, toamna aceasta, în fuste midi din satin, în cămăși cu ținte și carouri, rochii asimetrice, taioare din materiale ușoare, cu logouri fun și franjuri. Dacă în cazul fustelor ar trebui să optăm pentru culori tomnatice, la hainele de blană artificială ni se recomandă culori puternice, iar pentru pulovere oversized, care vor face tot mai multe ravagii, în tendințe sunt printurile geometrice, monocromatice.

Paltoane

Paltoane

paltoaneÎn materia de paltoane, designerii recomnadă croielile deconstruite, cu volume interesante, de inspirație masculină. Ajung în vogă paltoanele-halat. Hugh Hefner este responsabil pentru acest trend ciudat care constă în purtarea unor paltoane foarte largi, tip halat. Regula de bază este ca acets tip de mantou să coboare până la glezne, să fie accesorizat cu nasturi albi sau colorați, ori cu o broșă în formă de floare – va inspira mai multă eleganță și feminitate.

palton

Fie că este albă, fie că este brodata cu perle sau cu un imprimeu delicat, pelerină îți va da un aer de zâna din povești și rămâne în vogă. Vei fi în pas cu moda anului, dacă o porți cu un guler din blană.

pelerine

Pentru cei mai puțin tradiționali în vestimentație, e loc de mult hippie. Poncho – una dintre piesele vestimentare emblematice hippie, devine mai rafinat. Anul acesta se poartă aruncat neglijent pe umeri sau arajat sofisticat, cu un guler de blană.

Poncho

Cojocul din piele de oaie își poate ține de cald de la sfârșitul toamnei și până în primăvară. Nu uita că și aici este recomandată cât mai multă culoare, pentru un anotimp rece jucăuș. Ai un cojoc simplu, clasic? Ce-ar fi să îl pictezi cu vopsele pentru textile?

blana de oita

plana

Se poartă foarte bine și comod și canadiană: lungă sau imprimată. Un cordon simplu poate face o canadiană perfectă pentru birou, mai ales dacă are un croi sofisticat. pentru cea scurtă, alege un imprimeu arty, avangardist.

Branita

Blănurile 2014-2015 sunt sălbatice, amintesc de pădurile pline de prădători, au efecte pachwork și accente de culoare. Pot fi și colorate, portocalii, albastre, orice numai că să dea peste cap imaginea clasică a hainii de blană elegante.

Blanuri

scurte

Surse: vogue.comcurademiere.rofashion365.ro