Pe 28 mai, gastronomia, culoarea și distracția vă dau întâlnire la Mai Dulce! Membrii Asociației KLUMEA vă invită și în acest an cel mai dulce festival, acolo unde se vor regăsi activități pentru întreaga familie. Sosită la Chișinău, Nata Albot a vorbit, în studio-ul EA.md, despre surprizele pregătite în acest an de către organizatori.

„Inspirându-ne din realitatea în care este țara noastră acum, am ales tematica evenimentului, care e „Circul”. Asta înseamnă că noi încurajăm absolut toată lumea să devină părtași ai acestui circ în sensul bun al cuvântului și să deghizeze măcar puțin, ca să facă parte din bucuria asta.

Încurajăm oamenii să se deghizeze, copiii și buneii lor vor intra gratis la eveniment. Punctul culminant al festivalului este partea culinară, pentru că el de asta se și numește așa. Se mai numește așa și pentru că e în ultimul weekend de mai, în fiecare an.

Avem foarte mulți participanți înregistrați deja. Mie îmi crește inima de bucurie pentru că scopul nostru e să încurajăm mamele să gătească acasă. Toți participanții noștri fac un training de securitate alimentară la Centrul de Sănătate Publică. În urma lui, primesc un certificat. Acolo, învață ce ingrediente să evite, la ce temperaturi să păstreze produsele. De asemenea, participanții sunt învățați în materie de igienă.

De fiecare dată când primesc vești proaste gen: o gheretă nouă pe acea stradă, de fiecare dată spun că vom reuși. Nu vreau să-mi stric starea de spirit și zelul meu de a munci.

Mai-Dulce-32

Dacă în ceilalți ani cireașa de pe tort era cel mai bun desert tradițional local și internațional, tare sunt curioasă de cum vor arăta deserturile anul aceasta. Anul ăsta am mai adăugat o categorie: deserturi raw-vegane, pentru că tendința bucătăriei sănătoase devine tot mai vizibilă în Chișinău. Tare mă bucură mult. Sper că de la statutul de tendință, va deveni o obișnuință. Vom încuraja lumea să gătească deserturi raw-vegane.

Trofeul, anul acesta, este creat de profesoara de la Academia de Arte – Elena Frunze, căreia i-am transmis roata olărească pe care am cumpărat-o datorită Balului Brazilor de Crăciun acum 2 ani. M-am adresat la ea, a găsit schițele, lucrează la ele, vom avea un trofeu foarte frumos – o farfurie murală cu elemente etno.

Vom avea și un târg de artizanat prin care încercăm să susținem artizanii – breasla creativă.

Vom avea și Târgul Copiilor Cuminți, unde se vor scoate la vânzare cărți și jucării de care copiii s-au plictisit. Participarea copiilor este absolut gratuită. Prin asta încercăm să-i convingem să interacționeze cu oamenii străini, să încerce să negocieze, să-și câștige primii bani și să învețe că nimic nu merge la gunoi. Târgul crește în fiecare an și îmi place atmosfera de acolo.

Am fost contactată de Aurelia Zlotea – inițiatoarea unui grup pentru părinții actuali și viitori de gemeni, care a vrut să-și facă vizibil grupul. I-am spus: cu mare drag. Va exista o exposiție de fotografii realizate cu fotografa Cristina Axentii, care a fotografiat gemenii cu mamele lor.

Mămicile vor participa la târgul de gastronomie și poate reușim să mai facem și o prezentare de modă. 

Am contactat-o pe Mirela Urușciuc și am rugat-o să ne prezinte Mama Liga – dansurile cu copiii, în sling.

Vom avea multă animație, inclusiv de la Elena Grădinaru, care s-a oferit să vină și să ofere o oră de animație.

Ușile noastre sunt deschise absolut pentru toți cei care vor să-și facă vizibile serviciile, produsele în materie de activități pentru copii. Vom avea și ateliere cu nisip kinetic, dar și alte chestii pentru copii.  Tare vreau să cred că va fi un festival frumos și nu va mai trebui să demonstrăm nimănui că suntem buni și capabili să facem lucruri frumoase și să ne reinventăm”, a spus Nata Albot, în studio-ul EA.md.

Foto: Mai Dulce, Ellene Mocrii

Distribuie articolul: