Năstica, profa ta de vin, își aduce astăzi un nou episod, despre Cabernet Sauvignon - un soi de struguri negru, un soi nobil pentru producerea vinului de calitate sau de consum curent. Este originar din Franța, însă îl găsiti cam peste tot în lume.

„Aromele tipice pentru un Cabernet Sauvignon tânăr este coacăza neagră, murele negre, cireșe negre. Câteodată, în dependență de solul pe care crește, strugurele dezvoltă arome de eucalipt sau chiar frunze de mentă.
Dacă vinul este maturat la butoi va dezvolta arome de lemn dulce, uneori vanilie, afine, ciocolată neagră, și chiar măsline negre. Cine iubește măslinele?!
Vinul de Cabernet Ssauvinion  învechit va avea arome de tabac, ciuperci, pământ, piele sau cedru. Sper ca v-am făcut poftă de un vin de Cabernet Sauvignon, eu cel puțin abia aștept să degustez unul”, spune în Video Anastasia Sărătură, sommelier internațional.

Vezi și: Cum să decandezi vinul fără decanter? Profa de vin te învață (Video)