Puțini dintre noi își mai amintesc că talentul cântărețului Cătălin Josan a fost moștenit genetic de la tatăl său - Nicolae Josan - artist de excepție, recunoscut pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi, Cătălin și Nicolae Josan au cântat în duet în fața a mii de oameni adunați în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta în cadrul unui miting contra clasei politice corupte.

La 3 mai, țările lumii celebrează Ziua Internațională a Libertății Presei, iar Nicolae Josan a participat în repetate rânduri la mitinguri de protest, în sprijinul libertății presei de la Chișinău.

Tot din dorința de a protesta prin artă contra politicienilor corupți, fiul maestrului, Cătălin Josan, a lansat o campanie virtuală denumită Eu Nu Tac. „Pe mine mă dor condițiile altora și așa ar trebui să gândească o societate normală. Eu vreau ca oamenii să știe: condițiile normale nu sunt un lux. Le merită și pot să le aibă. Cere și ți se va da. ‪#‎EuNuTac‬ este o campanie unde omul poate să vină să-și spună oful. Avem voie să spunem. Avem voie să vorbim. Nu ne dă nimeni în cap dacă vorbim… pașnic.

 Toți tac. Toți așteaptă. Toți se supun.
Uităm că aleșii din Parlament nu sunt șefii noștri.
Eu, omul de rând, sunt șeful lor.
Eu i-am ales – ei trebuie să se supună. Nu invers.
Eu, omul de rând, sunt puterea supremă.
Eu îmi decid viitorul și nu las pe nimeni să-l decidă pentru mine.
Eu vreau ca jaful național să înceteze.
Vreau ca investitorilor străini să nu le mai fie frică de corupție.
Eu vreau ca părinții și tinerii proaspăt ieșiți din școli să aibă un loc de muncă acasă, unul bine-plătit, legal și demn.
Eu vreau ca legile să funcționeze pe bune!
Acest lucru începe cu un procuror general incoruptibil, cu valori europene, astfel încât toți să fie egali în fața legii.
Eu vreau procuror general din afară.
Vreau justiție adevărată.
Eu, omul de rând, cer Președintelui Republicii Moldova, Parlamentului și Guvernului să nu-mi încalce drepturile constituționale.
Eu Nu Tac.
Eu nu aștept.
Eu nu mă supun.
###
Dau start campaniei ‪#‎EuNuTac‬, prin care îi provoc pe colegii mei de breaslă din RM să demonstreze că au coloană vertebrală și să nu tacă atunci când au posibilitatea de a schimba ceva, în special în ceea ce ține de formarea unei societăți civile active. Te provoc și pe tine să răspunzi și, la rândul tău, să provoci cel puțin alte trei persoane, începându-ți mesajul cu hashtagul #EuNuTac. Am creat și o pagină de Facebook dedicată acestei campanii, unde te așteptăm să… nu taci
”, spunea Cătălin, anterior. 

Duetul de astăzi, din fața Guvernului, se pliază perfect cu viziunea lansată de junior prin campania sa. Tatăl și fiul au cântat, împreună cu miile de oameni adunați în PMAN, piesa „Cântec de Unire”, din repertoriul lui Nicolae Josan.

Imaginile video au fost surprinse, din mulțime, de către Svetlana Vizitiu.

Potrivit portalului AGORA.md, în rândul organizatorilor protestului de astăzi se numără jurnaliști, oameni de știință și analiști, printre care: Nicolae Josan, Angela Aramă, Igor Boțan, naistul Vasile Iovu și alții. Protestul a fost unul apolitic și a adunat peste 30 000 de cetățeni. Participanții nu au purtat însemne politice sau alte drapele decât cele ale Republicii Moldova și Uniunii Europene.

foto:  Impresii din viata si carti / Blog

foto:
Impresii din viata si carti / Blog

Foto: Facebook, Impresii din viata si carti / Blog

Distribuie articolul: