Din luna mai 2015, toți cei care luptă pentru Demnitate și Adevăr știu cântecul care a devenit practic imnul Platformei Civice - „Cântec de unire”. Astăzi, la protestul organizat de Platforma DA în PMAN, Cătălin Josan a interpretat respectiva melodie alături de tatăl său, Nicolae, care a cântat această piesă și în perioada renașterii naționale din 1989.

Nicolae JosanNicolae Josan și fiul acestuia Cătălin au cântat în duet de pe scena din PMAN. „Măcar pentr-un cântec haideți să ne strângem. Să ne amintim cine am fost și suntem”.

„Buna ziua, poporul meu liber, oamenii mei care nu știu să stea cu capul plecaț, care știu să stea ca brazii, toată lumea care nu stă cu capul plecat. Dacă ar fi să rămân ultimul, voi sta cu capul sus, mândru, până la urmă, să ne vadă toți cei care știu că putem lupta pentru libertatea noastră. Putem da afară din țară orice hoț, orice bandit. Afară, cu hoții din țară”, a scandat interpretul Cătălin Josan din fața mulțimii adunate.

„Artiștii sunt alături de voi! Pasha Parfeni ne susține și vă transmite că este alături de voi, alături de „Lăutarii” lui Nicolae Botgros și mulți alți artiști care sunt împreună cu noi cu inima și cu sufletul. Mesajul meu sper să ajungă până la Condrița: Eu am Președinte!”, a scandat Cătălin Josanîmpreună cu cei din PMAN.

nicolae si catalin
Cătălin a adus cuvinte de laudă pentru poziția președintelui Nicolae Timofti, îndemnând mulțimea să îl aplaude. În final, acesta le-a dedicat tuturor celor adunați în Piața Marii Adunări Naționale „Cântecul de Unire”. „Mă mândresc cu acest cântec, pe care l-a cântat și tatăl meu fără frică în 1989, a venit soarele și pe strada noastră – VICTORIE!”, a mai spus Cătălin Josan. Mulțimea din piață a cântat alături de cei doi, Nicolae și Cătălin Josan, cunoscând piesa pe dinafară.

Sursa Video: Privesc.eu

Foto: Mihai Marcuta, Svetlana Vizitiu