Cătălin Josan a anunțat oficial că este exclus de la un concert de la Chișinău. Potrivit artistului, motivul este „presiunile inimaginabile și persecuții banditești din partea oamenilor apropiați actualului regim criminal de la Chișinău”. Cătălin și Pasha Parfeni au fost anunțați că nu vor mai participa la ediția de anul acesta a spectacolului Potcoava de Aur.

„Aceasta după ce anul trecut am fost desemnat câștigător al marelui trofeu al ediției aniversare de 10 ani, iar în sala Palatului Național a răsunat imnul mișcării protestatare. A fost un mesaj răsunător și o palmă zdravănă pentru putere”, a declarat Cătălin Josan.

Potrivit artistului, sunt circumstanțe extrem de delicate, în ale cărui detalii nu poate intra, însă concluzia acestuia este: „prin această acțiune, se vrea compromiterea actorilor care îndrăznesc să se opună vehement regimului, începând de la oameni de afaceri, companii autohtone de succes, investitori străini, până la avocați, jurnaliști și artiști cu renume”, a explicat Cătălin Josan.

Aceste tentative de intimidare și cenzură au un efect invers asupra lui Cătălin și a lui Pasha.

Acum, mai mult ca niciodată,  Cătălin Josan simte o puternică susținere din partea oamenilor cu adevărat demni. Cu fiecare tentativă de sabotare, de persecuție, de intimidare, ei se conving că ceea ce fac este corect și are un impact mai puternic decât își imaginează. Și tocmai asta le dă putere să se zbată pentru dreptate, pentru oamenii țării noaste.

„Cert este că regimul Plahotniuc este o corabie care se îneacă într-un vârtej amețitor, întărâtat tocmai de astfel de încercări de intimidare”, a precizat Cătălin.

Un mesaj de adresare a avut Josan pentru cei care încă mai cred că această corabie se poate salva: „Vă înșelați. Fugiți. Fugiți departe. Fugiți acum. Pentru că al vostru căpitan va continua să vă arunce unul câte unul peste bord pentru a se salva. Ultima voastră speranță rămâne să vă acordați singuri sentințele acum, cât mai aveți frâiele justiției în mâini. Pentru că după asta, arde. Și arde rău. Eu unul vreau să vă mulțumesc pentru curajul pe care ni-l dați mie, lui Pasha și tuturor celor care ne susțin”, a conchis Cătălin Josan.

În final Josan a concluzionat „e și ușor amuzant că o guvernare mafiotă a ajuns să se teamă de un tricou”.

Precizăm că, anul trecut Cătălin Josan a cântat în cadrul concertului „Potcoava de Aur” piesa „Cântec de Unire”, melodie la care sala a aplaudat minute în șir și pe care a cântat-o împreună cu artistul. Cătălin Josan este primul artist din categoria celor lansați mai recent căruia i se acordă acest trofeu. Anterior, nume precum Ion Suruceanu, Anișoara Puică, Costi Burlacu și Corina Țepeș, Anastasia Lazariuc sau Yan Raiburg au fost deținătorii Potcoavei de Aur.

Sursa: AGORA

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: