Cătălin Josan este unul dintre artiștii care prostestează a treia zi în Piața Marii Adunări Naționale, prin prezență sa, dar și prin „cântecul de unire” care poate fi numit indubitabil, imnul trezirii naționale.

Artistul a cântat în prima zi alături de Pasha Parfeni și celalți mii de oamenii din Piață, a continuat să cânte ieri – o face și astăzi în fața mulțimii care își vrea insistent țara înapoi.

PMAN Chișinău – noaptea Nr. 2Cum a fost aseară în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Bravo, dragilor!Cântec de Uniremuzică & text: Leonid Ion Barbăroșie; original: formația Apropo; remake: Cătălin Josan & Alex Calancea BandSTROFA 1:Sculați, voi, gospodari!Sculați, compatrioți,Sub flamura lui Ștefan,De-i mai sunteți nepoți!De mai aveți copii,De mai aveți trecut,Treziți-vă la viață!Nu-i vreme de pierdut.REFREN: (x2)Măcar pentr-un cântecHaideți să ne strângem,Să ne amintimCine-am fost și suntem!Cine-am fost și suntem!STROFA 2:De ne-am născut aiciSau ne-am mutat din tundră,E timpul să ne scoatemIstoria din umbră.Suntem un pumn de oameniPe un picior de țară,Dar mai avem o limbăȘi-o vatră milenară.REFREN (x2)Cine-am fost și suntem!BRIDGE: STROFA 1 + REFREN (x2)REFREN (x4)Cine-am fost și suntem! (x3)#Chisinau #Moldova #VremTaraInapoi din #6septembriePMAN

Posted by Catalin Josan Official on 8 Septembrie 2015

„Cântecul de unire” a fost interpretat în premiere de tatăl artistului, Nicolae Josan și formația „Apropo” în anul 1990. Au trecut 25 de ani, iar piesa încă mai este actuală și trezește fiori.